Fibra òptica i sensors per a controlar el reg de les séquies de l’horta de València

A través d'una aplicació, els agricultors i agricultores poden planificar els regs i contribuir a la sostenibilitat del territori i l’estalvi de l’aigua

0819 Horta Projecte Horta Tech (2) (1)
El reg de l'horta de València serà controlat per fibra òptica i sensors per a controlar l'estalvi d'aigua / Ajuntament de València

La fibra òptica i els sensors són els aliats d’esta nova eina tecnològica, impulsada per l’Ajuntament de València a través de València Innovation Capital, que pretén contribuir a la sostenibilitat del territori i l’estalvi de l’aigua en el reg dels camps.

A través d’esta iniciativa, anomenada Projecte Horta-Tech i controlada per una App, s’ha començat a monitorar el cabal de les séquies de la jurisdicció de Francs, marjals i extremals de la ciutat de València. Una mesura que permetrà optimitzar la gestió de l’aigua i possibilitarà la planificació de regs.

Alhora, des del consistori valencià, asseguren que “l’objectiu és conscienciar la importància del patrimoni cultural i natural i millorar la vida dels treballadors i treballadores del camp. També permetrà evitar les llargues esperes que produeixen fins que arriba l’aigua als camps”. 

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha explicat que amb esta App i projecte pilot “volem donar resposta als reptes als quals ens enfrontem les ciutats hui dia, en este cas al canvi climàtic i a la sequera.”

Així mateix, des de l'Ajuntament apunten que "Horta-Tech pretén optimitzar els costos operatius i de manteniment mitjançant la digitalització i automatització dels processos. L'aplicació permet una gestió més eficient i sostenible dels recursos hídrics i poder veure els indicadors clau de la xarxa hídrica des del dispositiu mòbil en temps real."

També et pot interessar

stats