Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

La financera valenciana Bit2Me llança la seua pròpia moneda virtual i en tres minuts capta 20 milions d'euros d'inversors

Mentre algunes empreses continuen creant divises digitals, la Xina prohibeix aquestes monedes virtuals i veus expertes alerten que les criptomonedes podrien ser la nova bambolla econòmica

La financera valenciana Bit2Me llança la seua pròpia moneda virtual i en tres minuts factura 20 milions d’euros

En el dia que s’ha sabut que la Xina ha prohibit totes les activitats relacionades amb les criptodivises -el Banc de la República Popular de la Xina ha justificat aquesta decisió al·ludint als riscos per l’especulació que puga afectar l'estabilitat nacional- À Punt Notícies ha parlat amb una empresa valenciana especialitzada en criptomonedes.

La financera valenciana Bit2Me ha llançat la seua pròpia moneda virtual i ha aconseguit captar 20 milions d'euros d'inversors, i tot en menys de tres minuts, segons han assegurat a À Punt. L’empresa projecta obrir-se al mercat internacional.

Javier Pastor, director comercial de Bit2Me, en declaracions al nostre mitjà ha explicat que tots els serveis de caràcter financer que presta B2M, “des del pagament amb targeta, fins als préstecs o a rebre interessos, tindran una interacció directa amb el Token de B2M”.

Personal treballant a les oficines de Bit2Me / À Punt NTC

En l'actualitat, segons l’empresa, aquesta tecnològica valenciana se situa com una de les pioneres en el mercat de la compravenda d'aquestes divises digitals a tot Espanya. Bit2Me ja ha venut 5.000 tokens, amb els quals els propietaris adquireixen drets i beneficis per a la compravenda de criptomonedes.

Segons ha explicat a À Punt David Vidal, doctor en Economia i expert en criptomonedes, “la criptomoneda és una moneda digital, descentralitzada, que va ser creada contra l'establishment, contra el govern, perquè "no necessita cap govern ni cap banc central darrere que la regule. Guanyar diners en un mercat que és desconegut per a l’inversor, això és una loteria”.

"Recordem bambolles com les puntcom o les preferents. En la història són moltes les que s'han produït i sempre perden les persones que menys coneixements tenen sobre aquestes noves inversions”.José Antonio Álvarez Jareño - Investigador senior Càtedra DeBlanc de la Universitat de València

Els especialistes alerten d'una possible nova bambolla

Segons José Antonio Álvarez Jareño, investigador de la Càtedra DeBlanc de la Universitat de València, la Xina ha expulsat recentment del seu territori els miners de criptodivises. “S'esperava aquest nou pas avant”, ha dit l’especialista.

En declaracions a À Punt ha explicat que, si bé no defén la posició del govern xinés, pel que representa de retallar les llibertats dels habitants, “entenc la mesura, crec que serà útil per a evitar mals majors en el futur. Recordem bambolles com les puntcom o les preferents. En la història, són moltes les bambolles que s'han produït i sempre perden les persones que menys coneixements tenen sobre el que són aquestes noves inversions”.

Preguntat per com afectarà la decisió del govern xinés a les empreses de criptodivises espanyoles i valencianes, afirma que “es veuran afectades negativament. El mercat xinés hui és el major mercat mundial i, si els seus ciutadans no hi poden operar, es redueix considerablement el mercat”.

No obstant això, segons Álvarez Jareño, l'àmbit d'influència de les empreses tant espanyoles com valencianes "no és la Xina, de moment. L'asiàtic és un mercat emergent, però menor. Són poques les empreses espanyoles amb certa importància, amb la qual cosa el seu àmbit és més local".

Així i tot, la decisió de la Xina és un entrebanc important per a les nostres empreses, ha dit l'especialista, “perquè els principals criptoactius han caigut en el mercat un 7% aproximadament (ha arribat a caure molt més). Aquestes empreses han perdut capitalització i valor de mercat, les seues inversions ara valen menys i tenen un mercat més limitat. No estaran contentes”.

També et pot interessar