Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Fisabio i la UPV treballen en un suplement alimentari antiinflamatori fet d’excedents de fruita

Intenten aprofitar els beneficis del caqui i la taronja, que són riques en antioxidants i fibra

Una caixa de caquis / À Punt NTC

La Universitat Politècnica de València (UPV) i Fisabio estudien l’efecte prebiòtic dels excedents del caqui i la taronja perquè podrien ajudar a millorar la salut intestinal d'alguns grups de població. Actualment, treballen per a obtindre un producte en pols que es puga fer servir com a prebiòtic afegit a altres aliments i que done eixida a aliments que no arriben al mercat.

Ambdues fruites són productes que ja se sap que són beneficiosos perquè són rics en components bioactius, com ara antioxidants i fibra, ha indicat a À Punt Noèlia Betoret, investigadora del departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat Politècnica de València. Els beneficis radiquen en el fet que, durant el procés de degradació de la fibra i producció de metabòlits com els àcids grassos de cadena curta, donen lloc a processos antiinflamatoris, segons M. José Gosalves, investigadora de Fisabio. 

Per a aconseguir aprofitar aquests efectes es deshidraten els excedents de fruita i es transformen després en pols, que és la que s'aplicaria als aliments. Els consumidors podrien utilitzar-los directament i, a més, la indústria alimentària els podria utilitzar per a formular aliments processats, explica Betoret. 

Per a veure l’efecte sobre la salut es fa una valoració del procés de digestió in vitro, diu la investigadora. De moment, les investigacions de la Universitat Politècnica de València i de Fisabio se centren en les dones postmenopàusiques, perquè tenen desordes de salut i una inflamació subclínica que els pot produir alteracions, però no descarten ampliar-ho a altres grups de població.

Agricultura Sanitat Ciència

També et pot interessar