El fiscal de Delictes d'Odi de Castelló renuncia a esta àrea per excés de treball

La petició, que publica este dimecres el BOE, va ser elevada el 10 de setembre i ara s'ha fet oficial

Fiscalia General de l'Estat
Edifici de la Fiscalia General de l'Estat / Fiscalia General de l'Estat

El fiscal delegat de Delictes d'Odi de Castelló, Juan Diego Montañés, ha renunciat a la direcció d'esta àrea per l'"elevada càrrega de treball" i ha sol·licitat formalment el cessament, que s'ha acceptat pel fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. Segons publica hui dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la petició va ser elevada el 10 de setembre i, després de l'acceptació, s'ha fet oficial amb la publicació.

Montañés Lozano va ser designat el novembre del 2011 fiscal delegat de delictes informàtics, especialitat que comprenia la matèria referida a la tutela de la igualtat i contra la discriminació, i mitjançant decret el gener del 2013 li van encomanar específicament les funcions en matèria de tutela penal de la igualtat i contra la discriminació.

No obstant això, el fiscal exposa que a causa de l'elevada càrrega de treball que té per ser delegat de delinqüència informàtica, responsable del Sistema d'Informació del Ministeri Fiscal (SIMF) i coordinador en la implementació de l'expedient judicial a la Comunitat Valenciana, tot això "dificulta que puga continuar assumint la delegació de l'especialitat en matèria de delictes d'odi i contra la discriminació".

La fiscal cap de Castelló va entendre justificada la renúncia i així ho va fer constar en un escrit elevat a la Fiscalia General de l'Estat, que també entén que es compleixen els tràmits previstos per al cessament.

També et pot interessar

stats