La Fiscalia obri una investigació pel vessament que ha afectat les tres platges del Saler

La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, confirma que la substància conté fuel i alguns olis, un fet que indica que probablement prové d’un vaixell

El vessament que ha arribat fins a les platges del sud de València, on s'aprecia les grues del port al fons / Ana Escobar (EFE)

La Unitat de Medi Ambient de la Fiscalia ha obert d'ofici una investigació sobre l'abocament d'hidrocarburs que ha afectat tres platges valencianes del Saler, al voltant del parc natural de l'Albufera. Un vessament, d'un producte encara no identificat i del qual tampoc es coneix la procedència, que ha obligat les autoritats a tancar les platges al bany fins a este dijous. Les tasques de neteja, igualment, van retirar de l'arena un total de 3,5 metres cúbics de residus al llarg de 2,8 quilòmetres.

Segons ha avançat Eldiario.es i confirmen a Europa Press fonts coneixedores, el ministeri públic ha encarregat al Seprona de la Guàrdia Civil diverses labors de la investigació. Així, els agents han arreplegat mostres i fan diverses diligències encaminades a poder identificar el responsable, segons han precisat, per la seua part, fonts de la Benemèrita.

Este cos de seguretat assenyala que és una investigació "complicada", però recalquen que els professionals faran "tot el que està a la seua mà per a resoldre'l [el cas]".

El vessament podria procedir d'un vaixell

Un estudi preliminar sobre la substància del vessament a les platges del Saler, a València, apunta que conté fuel i alguns olis, i per estos components podria procedir d'un vaixell, segons ha avançat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que ha demanat esperar que l'informe siga concloent.

Tot i això, ha afirmat que Capitania Marítima, a través de Salvament Marítim, encara investiga, rastreja i revisa "tots i cadascun" dels vaixells i embarcacions que van passar per la zona durant les hores prèvies a l'abocament. L'estudi parteix de les mostres agafades per la Guàrdia Civil i és preliminar, no concloent, ha insistit Bernabé, que únicament ha indicat que a partir dels components d'hidrocarburs i olis es podria determinar que és probable que procedisca d'un vaixell. "Esperarem que l'informe siga més específic i concloent", ha demanat Bernabé després de participar en un acte de memòria democràtica este dijous.

També et pot interessar

stats