Fiscalia obri una investigació per les presumptes ‘teràpies’ de conversió d'un docent en un centre d'Alaquàs

Estes pràctiques estan prohibides en la denominada llei trans estatal i la llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI

Façana del col·legi Mare Josefa Campos
Façana del col·legi Mare Josefa Campos / À Punt NTC

La secció de delictes d'Odi de la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació este dimecres arran de les denúncies per la presumpta aplicació de teràpies de conversió sobre menors que considerava homosexuals d'un docent del col·legi concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs (Horta Sud).

La Conselleria d'Educació ja va anunciar que traslladaria a la Fiscalia l'informe elaborat per la Inspecció Educativa sobre els fets denunciats i l'Arquebisbat de València va assenyalar que també investigarà "les actuacions que s'han conegut".

L'encarregada d'este cas és la fiscal delegada de la secció d'Odi, Susana Gisbert, que estudiarà si cal depurar possibles responsabilitats. Les teràpies de conversió sexual estan prohibides en l'article 17 de la Llei 4/2023, de 28 de febrer, la denominada llei trans.

La norma no arreplega sancions, però sí que ho fa la llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI, que va declarar il·legals estes pràctiques l'any 2018. Estan tipificades com una falta administrativa molt greu, amb sancions que van des dels 60.000 fins als 120.000 euros. 

També et pot interessar

stats