La Fiscalia sol·licita que el Suprem investigue Ábalos per la implicació en el cas Koldo

Anticorrupció considera que existeixen indicis de delicte en l'actuació de l'exministre de Transports i ara diputat en el Grup Mixt del Congrés

El diputat del Grup Mixt José Luis Ábalos, durant una roda de premsa, en el Congrés dels Diputats, el passat juliol
El diputat del Grup Mixt José Luis Ábalos, durant una roda de premsa, al Congrés, el passat juliol / Matias Chiofalo (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció considera que existeixen indicis de delicte en l'actuació de l'exministre de Transports i ara diputat José Luis Ábalos per la seua presumpta intervenció en el denominat cas Koldo, i ha demanat al jutge que es dirigisca al Tribunal Suprem per a poder investigar-lo, ja que és l'únic competent en casos d'aforats.

Fa tot just una setmana, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va plantejar al jutge que investiga el cas en l'Audiència Nacional la necessitat d'investigar l'exministre valencià i ara diputat en el grup Mixt del Congrés pels indicis del seu "paper rellevant" en la trama. Arran d'eixe informe el jutge va demanar a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que certifique si Ábalos gaudeix ara per ara de la "condició de diputat".

El PSOE va suspendre la militància d’Ábalos al febrer, després que es fera pública la suposada implicació del seu exassessor Koldo García en una trama per a beneficiar-se de la compra de mascaretes higièniques per contractes de més de cinquanta milions d'euros en el pitjor moment de la pandèmia de covid.

La Fiscalia va manifestar que tenia pocs dubtes que es tractara d'una “organització criminal”, que es va crear per a aconseguir contractes públics, i que Koldo García va cobrar per a “mediar i aconseguir” adjudicacions, que després va intentar “ocultar” per evitar la seua traçabilitat. Així ho va fer constar en la querella que va presentar el 2022 contra set persones —entre les quals figuren l'expresident del Zamora CF, Víctor de Aldama i l'empresari Íñigo Rotaeche— i que ara investiga el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno.

També et pot interessar

stats