El foc continua devorant milers d'hectàrees a Extremadura i Castella i Lleó

L'incendi forestal declarat a Valle del Jerte, a Càceres, ha sigut "clarament provocat", segons la Junta d'Extremadura

Un agent de l'UME treballa en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Casas de Miravete (Càceres)
Un agent de l'UME treballa en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Casas de Miravete (Càceres) / @UMEgob (Twitter)

El foc continua devorant milers d'hectàrees de vegetació a Extremadura i Castella i Lleó enmig d'una onada de calor amb temperatures que superen els 40 °C, mentre els mitjans de lluita contra incendis treballen aquest diumenge per a sufocar les flames, com en el cas de Galícia, que viu "un dia per a l'esperança".

L'incendi forestal declarat a la Garganta de los Infiernos, a Valle del Jerte (Càceres) ha sigut "clarament provocat", segons ha afirmat aquest diumenge el director de Política Forestal de la Junta d'Extremadura, Pedro Muñoz.

"Un incendi a les onze de la nit, amb dos focus, quan tots els mitjans estaven centrats en Las Hurdes i Casas de Miravete, és clar que va ser un incendi provocat", ha subratllat Muñoz.

No hi ha perill per a la població, però s'ha tallat de manera preventiva el camí d'accés des de Jerte fins a la coneguda zona de Los Pilones.

Quant a l'incendi de Casas de Miravete, que afecta la zona del parc nacional de Monfragüe, està "pràcticament perimetrat", i a Las Hurdes "afortunadament" la pujada de la humitat "ha vingut bé", però cal estar vigilants a rebrots dins del perímetre.

De manera provisional, el director de Política Forestal extremeny ha assenyalat que en el seu conjunt aquests dos incendis haurien cremat unes 6.000 hectàrees en aquesta autonomia.

A l'espera de com evolucione el dia, aquesta vesprada s'adoptarà alguna decisió sobre els més de 700 veïns i veïnes evacuats dels deu nuclis de població que ja fa set nits que van haver d’abandonar les seues cases.

El cap de l'Oficina de Comunicació Pública de la Unitat Militar d'Emergències, Aurelio Soto, ha destacat els treballs realitzats per l'UME a Salamanca, on hi ha desplegats 241 efectius que col·laboren en l'extinció de l'incendi de Monsagro, que ja ha cremat més de 9.000 hectàrees i s'ha reactivat en diversos focus en incrementar-se el vent en la zona, una situació que ja es preveia.

La xifra d'hectàrees afectades és encara provisional, ja que queden zones amb diversos graus d'afecció per avaluar a l'interior del perímetre.

El conseller de Medi Rural de la Xunta de Galicia, José González, ha afirmat aquest diumenge que Galícia viu "un dia per a l'esperança" perquè els incendis, que han cremat 4.430 hectàrees, ja estan perimetrats i el treball se centra a fer que "no hi haja reproduccions".

A Andalusia, l'evolució de l'incendi que afecta des de divendres a la serra de Mijas ha permés la tornada a les cases dels desallotjats de diverses urbanitzacions d'Alhaurín el Grande, encara que els bombers forestals continuen treballant per terra i han comptat amb el suport d'un dron.

També et pot interessar

stats