Fogasa obri la porta a la compra de Marie Claire després de les esmenes presentades per Koltex

El sindicat UGT ha demanat cautela fins que es conega la resolució judicial

Rètol de la fàbrica de Marie Claire en Vilafranca
Rètol de la fàbrica de Marie Claire a Vilafranca / Paco Poyato (Europa Press)

Els 77 treballadors de la plantilla de Marie Claire, en un ERTO des de juny del 2023, veu la llum dins del calvari judicial al qual fa front. Este dimecres, el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) ha retirat el veto que havia imposat a la companyia hispanopolonesa Koltex-For Men i dona la conformitat per a vendre la unitat productiva de l’empresa dels Ports, segons ha pogut conéixer À Punt de fonts del sindicat UGT. 

És el que es recull en la documentació remesa este dimecres pel jutjat mercantil número 1 de Castelló al sindicat UGT FICA Comarques de Castelló com a part personada en el procés concursal. Segons ha declarat el secretari general del sindicat, Antonio Durán, la companyia hauria aconseguit presentar la documentació amb les esmenes que li demanava Fogasa; un canvi en l’escenari que ha convençut l’entitat estatal a donar llum verda a esta transacció. Això sí, Durán manté la cautela. “És una notícia molt positiva, però cal esperar a la resolució judicial”, ha afirmat. 

La tèxtil amb seu a Vilafranca va anunciar l'any passat la intenció de tancar la planta i sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l'extinció de la companyia.

Marie Claire va ser adquirida l'abril del 2021 per l'empresa Think Textil en una operació avalada per l'Institut Valencià de Finances a través d'un pla de finançament a compte de la lluita contra la despoblació. D'una altra banda, la companyia va formalitzar amb la Generalitat una operació de finançament per valor de dotze milions d'euros aprovada en el marc del Fons Valencià de Resiliència per a empreses estratègiques afectades per la crisi.

La decisió del jutjat mercantil número 1 de Castelló està prevista per a principis d’agost. 

També et pot interessar

stats