Formatge de meló d’alger, paté de garrofó i algues: les propostes per a la cuina del futur

Un congrés internacional dona a conéixer a València les últimes innovacions culinàries amb productes locals

La innovació culinària, durant un congrés internacional a València / À Punt NTC

Com i què menjarem en el futur? Un congrés internacional a València, anomenat Ftalks Food Summit, intenta respondre a aquesta pregunta alhora que presenta les últimes innovacions en l'elaboració dels aliments. Impossible un escenari més futurista per a saber de què ens alimentarem d'ací a uns anys. Totes les novetats giren al voltant de la sostenibilitat i la reutilització dels ingredients i els resultats són increïbles.

La primera proposta és un formatge a base de llavors de meló d'alger, amb llet d’origen vegetal i que després genera textures. Sense trampa ni aromes afegits, no té res a envejar a un bon manxec curat. La segona opció és un paté de garrofó fet a la Universitat Politècnica de València i 100% de la terra. Bollint els garrofons, torrant-los i afegint-hi farina, es transformen en un tast deliciós, al qual se li poden afegir altres ingredients, siguen dolços o salats. I el tercer també és un producte ecològic i pot servir de picadeta perfecta mentre es fa la paella. Els envasos d'algues, que es poden beure i menjar. Pura fibra. 

El paté de garrofó, premi al millor pejecte sostenible

Precisament el paté de garrofó ha sigut guardonat amb el reconeixement al millor projecte sostenible per la creació d'un producte per a untar 100% vegetal. L'empresa valenciana a aconseguir-ho, Spread Sensations, rebrà una dotació econòmica de 5.000 euros i s'incorporarà a la xarxa de KM ZERO, integrada per inversors, companyies de la indústria alimentària i altres entitats i emprenedors.

El congrés també ofereix la possibilitat de provar la màquina de la veritat dels aliments. Amb sensors al cap, es pot tastar qualsevol menjar i la neurociència és capaç d’assenyalar si li agrada o el detesta per mitjà d’ones decreixents. Una fira plena d’experiències per als més atrevits i innovadors. 

També et pot interessar

stats