Les fortes tempestes deixen diverses incidències a l'interior i al nord del territori valencià

En algunes localitats del Camp de Túria s'han registrat 40 litres per metre quadrat i ràfegues de vent de quasi 100 quilòmetres per hora

En algunes localitats del Camp de Túria s'han gravat imatges de fortes pluges i pedregades, acompanyades de ràfegues de vent

Aquesta vesprada de diumenge s’estan registrant tempestes localment fortes a l’interior central i a les comarques del nord de la Comunitat Valenciana. De fet, a les sis de la vesprada l'AEMET ha activat l’avís taronja per tempestes al litoral sud de Castelló, l’interior nord de València i el litoral nord de València. 

La comarca més afectada ha sigut la de Camp de Túria, on la Pobla de Vallbona ha assolit el rècord d'aquesta zona amb els 40 litres per metre quadrat que han caigut en mitja hora. També han caigut 37 litres/m2 a Serra, 36 a Benaguasil, 33 a Llíria o 23 a Bétera. 

De la mateixa manera, al llarg de la vesprada s'han registrat fortes ràfegues de vent. Destaquen ací també les ràfegues de 98 quilòmetres per hora a la Pobla de Vallbona, al Camp de Túria, i a la Llosa i Moncofa, a la Plana Baixa. Xifres similars s'han registrat en altres poblacions d'aquestes comarques, com Nules (93), Benaguasil (88), Llíria (85), Almenara (79) o Bétera (72).

També han caigut pedregades superiors als dos centímetres, com aquest granís fotografiat al voltant de les sis de la vesprada a la Plana d'Utiel-Requena.

Granís caigut a Requena
Granís caigut a Requena / Julián Garrido

Aquest cúmul de fenòmens meteorològics han deixat teulades trencades, arbres caiguts i carrers plens d'aigua. A Benaguasil, diversos vehicles presenten danys provocats pel granís

Conseqüències de les tempestes a Benaguasil
Conseqüències de les tempestes a Benaguasil

I aquesta és la carretera de Casablanca, que connecta la Pobla de Vallbona amb les urbanitzacions del municipi.

Conseqüències de les tempestes a la Pobla de Vallbona
Conseqüències de les tempestes a la Pobla de Vallbona

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han intervingut per emergències relacionades amb la caiguda d'arbres i pals de la llum, segons han informat a través de les xarxes socials. S'han desplaçat a les poblacions de Llíria, Benaguasil, Sagunt (Camp de Morvedre), Bétera i la Pobla de Vallbona.

Els bombers de la Diputació de Castelló també s'han desplaçat a Nules i a Almenara per a retirar arbres caiguts a causa de les pluges.

Es preveu que la situació escampe ràpidament, però dimecres podria haver-hi un nou embossament d’aire fred que deixaria una jornada de pluges generals, localment abundants, que agranarien el territori de sud a nord.

Consells en cas de pluges fortes

Davant aquest nou episodi de pluges els recordem alguns consells a tindre en compte, atés que la força de l'aigua ens pot comportar greus problemes. 

Quedar-se a casa i evitar desplaçaments innecessaris és la principal recomanació dels professionals, tot i que siga difícil de complir, especialment en dies laborals. En cas de no poder evitar eixir a l’exterior, es recomana no travessar corrents ni acostar-se a veure la crescuda dels rius.

A més, hem d’evitar desplaçar-nos per carreteres secundàries o comarcals: la millor opció és fer-ho per les principals, que són més segures i suporten millors els embats de les fortes pluges.

Si estem dins del cotxe i hi ha una forta pluja, el més recomanable és tancar les finestres i pujar a la part més alta del vehicle o, si podem accedir, al lloc més alt que tinguem a prop.

I sobretot, hem d'estar atents a les previsions meteorològiques a través de fonts oficials. També als avisos dels centres d'Emergències.

També et pot interessar

stats