Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El fotoperiodista Gervasio Sánchez mostra a València la lluita de 40 activistes ambientals d’Hondures i Guatemala

Una exposició recopila els testimonis de gent que s’ha enfrontat de manera pacífica a governs corruptes i multinacionals que devoren el territori

08.02.2021 | Entrevista LNM Gervasio Sánchez

El testimoni de quaranta activistes d'Hondures i Guatemala que lluiten per la defensa de la naturalesa i dels drets humans. És la proposta de l’exposició que s’inaugura aquesta vesprada a València del fotoperiodista Gervasio Sánchez amb l’associació Entrepobles. La mostra deixa palés com pot de car eixir defensar el medi ambient en països amb pobresa, governs corruptes i lleis fetes a mesura de les grans multinacionals, com ha exposat l’autor d’aquest treball periodístic en Les notícies del matí.

El autor del treball periodístic, Gervasio Sánchez, en els estudis d'À Punt, aquest dimarts / Exposició 'Activistas por la vida' (Entrepobles)

Gervasio Sánchez va estar recollint aquests testimonis durant dos anys en dos dels països més violents del món on, a més, les grans empreses operen amb total impunitat i extrauen els recursos naturals i les matèries primeres sense atendre els drets ni la supervivència de la població local.

 "Lluitar contra el medi ambient és complicat a Europa, els Estats Units o el Canadà, on el màxim que et pot passar és un bac en una manifestació o que si detenen el teu fill hages d’anar a la comissària a per ell, però a Centreamèrica et peguen un tir per això", advertia Sánchez després d’haver estat recopilant testimonis d’activistes ambientals i de població indígena. Fins i tot Sánchez lamenta que a alguns ja els han assassinat.

L’exposició "Activistes per la vida", que podrà visitar-se al col·legi major Rector Peset de València durant fins al final de març, mostra desenes de testimonis d’activistes "amenaçats de mort, que en qualsevol moment els poden matar, però que s’han enfrontat sense armes a governs molt corruptes i sense escrúpols, però també a grans empresaris internacionals".

En aquest sentit, el veterà fotoperiodista incidia, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, en la connivència dels governs locals i les multinacionals de sectors com la mineria, les hidroelèctriques i els monocultius per a arrassar els recursos naturals i el mode de vida de la població local: "Són governs molt corruptes, però que fan lleis a mesura perquè els empresaris internacionals puguen legalitzar les seues grans inversions".

De fet, des del punt de vista de Sánchez és ahí on radica la permissivitat del sistema: "Sí, les empreses actuen respectant la llei, però els estan llevant la terra als indígenes, destrueixes el planeta... i tot això davant una passivitat absoluta", denunciava Sánchez. La mostra que evidencia tots aquests fets es podrà veure a València fins al 27 de març. 

València

També et pot interessar