El fugitiu detingut per conducció temerària a Benimaclet anava begut i va xocar amb cotxes policials

Cinc agents de la Policia Local han hagut de ser atesos per ferides lleus produïdes arran de la intervenció

El cotxe del fugitiu, retirat per la grua, després de l'actuació policia
El cotxe del fugitiu, retirat per la grua, després de l'actuació policial / À Punt NTC

L'home detingut este dissabte al barri de Benimaclet de València per conducció temerària presentava símptomes d'embriaguesa i estava sota la influència d'altres substàncies. A més va forcejar amb diversos agents que volien que baixara del cotxe fins al punt de xocar amb els vehicles policials, segons ha informat este diumenge la Policia Local.

El relat dels fets ocorreguts a les 16:30 hores del dissabte indica que una patrulla de la Policia Local de València va observar un vehicle que circulava a gran velocitat i de manera temerària pel carrer d'Emili Baró i, quan un agent li va donar l'alto, el conductor va accelerar i el policia va haver d'esquivar-lo perquè no l'atropellara.

Diverses patrulles van iniciar la persecució del vehicle, un Ford Escort de color gris plata, que va continuar circulant de manera temerària i en sentit contrari, posant en perill la vida de diversos vianants, fins que al carrer de Francesc Martínez el vehicle va quedar bloquejat per un cotxe de la policia.

En eixe moment es va produir un forcejament entre el conductor i els agents, i l'home va accelerar el vehicle i va xocar contra els cotxes de la Policia Local, quan un dels policies va realitzar diversos tirs al motor i a les rodes, a curta distància, per a detindre el vehicle, ja que estava posant en risc la integritat dels policies que actuaven en l'operatiu.

Malgrat la col·lisió, el vehicle va eixir del bloqueig i va circular cap a l'avinguda de Valladolid i per diversos carrers fins que va abandonar el cotxe i va fugir a peu. La persecució va finalitzar quan els policies van aconseguir interceptar-lo i detindre'l després d'oposar resistència. 

Segons el relat policial, el conductor, que presentava clars símptomes de trobar-se sota la influència de l'alcohol i altres substàncies, va ser traslladat a un centre de salut, on va refusar ser atés. Va ser al voltant de les 19:30 hores quan el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat va rebre un avís des del quarter de Sapadors de València en què s'alertava que un home de 31 anys presentava una ferida sagnant en el turmell. El fugitiu va ser atés i finalment el van traslladar a l'hospital Doctor Peset, on va quedar ingressat.

L'Ajuntament de València ha informat que l'incident no va causar ferits, si bé es precisa que cinc agents han sigut atesos per ferides de caràcter lleu.

També et pot interessar

stats