Fundació Bancaixa acull l'exposició de la col·lecció Thyssen "Camins de modernitat 1860-1980"

Un repàs per l’estudi de la llum a la Mediterrània que es podrà visitar fins al 18 de setembre

La Fundació Bancaixa acull l'exposició "Camins de modernitat 1860-1980', de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza / À Punt NTC

La modernitat centra el relat pictòric de l'última exposició de la Fundació Bancaixa de València. Prop d'un centenar d'obres de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen que estarà disponible fins al 18 de setembre. 

La mostra recorre 120 anys d’art mediterrani i parla d’anhels de canvi i de ruptura en els moviments artístics que van des del naturalisme fins a les avantguardes. La composició, la temàtica o els traços reflecteixen aquesta innovació en obres de mestres com ara Martí Alcina, Joaquim Sorolla o Marià Fortuny.

Tots aquests artistes tenen una cosa en comú segons la comissària de l’exposició Mar Beltrán: trenquen amb les estructures arcaiques i acadèmiques de les escoles de Belles Arts, que feia un segle pintant que pintaven d’una forma molt similar. Així és com es va anar introduint, a poc a poc, la modernitat, explica. 

Un dels factors essencials de l’exposició és, sens dubte, la llum, afirma el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera. La mostra fa un repàs de l’estudi de la llum des del nord de Catalunya fins a Andalusia passant, evidentment per la Comunitat Valenciana, representada per Sorolla. Això és el que fa que siga “una exposició tan agradable de passejar”, postil·la. 

També et pot interessar

stats