Els Gay Games ja tenen data: se celebraran a València del 27 de juny al 5 de juliol del 2026

L’esdeveniment tira avant marcat per la polèmica retirada de les entitats LGTBIQ+ del comité organitzador i la crida del col·lectiu al boicot

Imatge d'arxiu de la presentació de València com a seu dels Gay Games 2026
Imatge d'arxiu de la presentació de València com a seu dels Gay Games 2026 / Rober Solsona (Europa Press)

Els València Gay Games 2026 fan passos endavant. Este dissabte, el comité organitzador, format per l’Ajuntament de la ciutat, la Fundació Esportiva Municipal i Visit València, han donat a conéixer la data de l'esdeveniment esportiu, que se celebrarà del 27 de juny al 5 de juliol del 2026.

A banda, s’han desvelat altres detalls, com el seu web oficial (www.gaygamesvalencia2026.com) que recull la informació —en castellà i anglés— sobre les disciplines esportives que el compondran, les seus i altres activitats, i que servirà també per a registrar les inscripcions, que s'obriran el pròxim 1 d'octubre.

La XIIa edició dels Gay Games constarà d'un total de 37 disciplines obertes a la participació de tots els gèneres. A més, s’exhibiran dos disciplines locals “obertes i inclusives”, com el colpbol i la pilota valenciana.

El col·lectiu LGTBIQ+ crida al boicot

L’organització dels Gay Games avança marcada per la polèmica després que l’Ajuntament de València (PP i Vox) desplaçara del comité organitzador "unilateralment, sense aprovació ni comunicació prèvia" les entitats integrants de la Fundació València Diversitat —Lambda, Avegal i el Club Esportiu Dracs València—, que estaven darrere de la candidatura. 

Este moviment va acabar amb la retirada de les entitats LGTBIQ+ de l’organització i la seua oposició “ferma” al projecte, a la qual també s’ha sumat el Club Esportiu Samarucs, que ha acabat amb una crida "al boicot en l'àmbit local, nacional i internacional".

També et pot interessar

stats