La Generalitat activa una aplicació per a demanar les autoritzacions de bous al carrer

El portal, anomenat Bous-Web, naix amb la finalitat d'agilitzar el tràmit de cara a la celebració d'estos festejos taurins tradicionals

Bous al carrer a Almassora, imatge d'arxiu
Bous al carrer a Almassora, imatge d'arxiu / Ajuntament d'Almassora

La Conselleria de Justícia i Interior ha habilitat una aplicació denominada Bous-Web per a agilitzar la tramitació d'autoritzacions de festejos de bous al carrer, que han de demanar-se amb una antelació mínima de quinze dies hàbils a la celebració. Així ho ha explicat este dilluns el departament coordinat per la consellera Salomé Pradas en un comunicat.

Justícia recorda als organitzadors o promotors de festejos taurins tradicionals que poden presentar les sol·licituds de manera telemàtica entrant en el web de la conselleria, a través de la nova aplicació, per a obtindre l'autorització expressa de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, que és la competent en matèria d'espectacles i activitats recreatives.

"Són festejos taurins tradicionals (bous al carrer) els espectacles en els quals, popularment, se solten, condueixen, corren, toregen o retallen bous, jònecs i vaques braus sense que, en cap cas, n'hi haja lídia [sic]", remarca l'administració autonòmica. En este concepte s'inclouen "les modalitats de solta de vaquetes, bou embolat, correbous, exhibició de bous salvatges, bous a la mar, bou en corda, concurs de retalladors o els bous de corro, així com aquelles modalitats el caràcter tradicional de les quals estiga degudament acreditat en el territori de la Comunitat Valenciana", ha afegit.

Bous-Web és una aplicació dirigida al ciutadà per al registre telemàtic de sol·licituds de festejos de bous al carrer que permet agilitzar la tramitació de les autoritzacions, segons indica la conselleria. L'accés és a través del Sistema d'Autenticació de la Generalitat Gvlogin, que admet l'ús de certificat digital, Cl@ve i usuari de correu o usuari de domini de la Generalitat.

També et pot interessar

stats