La Generalitat amplia els contractes de reforç dels bombers forestals fins al 31 de desembre

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha emmarcat la decisió en “un pla d'estabilització laboral i estratègic més ampli”

Bomber forestal a l'incendi de Vilanova de Viver
Imatge d'arxiu d'un bomber forestal / GVA

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha confirmat este dijous que s'ampliaran els contractes de reforç dels bombers forestals fins al 31 de desembre. Així ho ha traslladat als representants sindicals de Sigse en una reunió mantinguda amb ells.

Per a Pradas la decisió representa un "fet històric" perquè suposaria nou mesos de reforç dels efectius, entre abril i desembre. Segons ha explicat la consellera, la mesura forma part d'un "pla d'estabilització laboral i estratègic més ampli" per a dotar els bombers forestals de millors serveis i recursos.

En esta línia, la responsable d'Interior ha destacat que este és "només el primer acord de molts més que vindran perquè actualment hi ha negociacions obertes" i ha valorat positivament el "diàleg fluid" entre la conselleria i els sindicats.

L'objectiu últim és assegurar l'operativitat del servei "les 24 hores del dia els 365 dies de l'any", ha remarcat Pradas. Paral·lelament, s'ha iniciat un calendari de negociació amb els bombers forestals per a abordar la implantació del tercer torn, el conveni col·lectiu i la millora de les condicions laborals. Les taules tècniques de diàleg es reprendran el 29 d'agost.

També et pot interessar

stats