La Generalitat apel·la a l'entorn de les víctimes de violència masclista en la campanya del 25N

Interpel·la la societat perquè assimile que qualsevol que tinga coneixement d’una situació de maltractaments pot denunciar

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Serveis Socials i igualtat, Susana Camarero, durant la presentació de la campanya
La vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, durant la presentació de la campanya / GVA

“Que moltes dones continuen sentint que tenen alguna part de responsabilitat en el que els està passant, a tu no et fa mal?”. Aquesta és una de les frases de la campanya de la Generalitat pel Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre, que enguany posa el focus en els entorns de les víctimes i apel·la directament a les persones més pròximes a les dones agredides.

I és que, com destaca la campanya que ha presentat la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, només dues de cada 100 denúncies provenen dels entorns de les dones que pateixen aquesta violència. Amb aquest “missatge útil” busquen “instar a reaccionar la ciutadania” de manera “directa i amb duresa”. Així, amb cartells que recorden les més de 50 dones que ja han sigut assassinades enguany i que el 80% dels assassinats es cometen sense denúncia prèvia, la Generalitat busca apel·lar al total de la societat per a contribuir a l’“erradicació d'aquesta xacra social”.

Camarero ha centrat la seua intervenció a destacar la importància de la prevenció, conscienciació i educació, i per això, ha assenyalat que estan treballant i ocupant-se de la lluita contra la violència de gènere. Així mateix, ha assegurat que volen “fer-la més visible” mitjançant campanyes de sensibilització com aquesta.

Camarero ha defensat el “convenciment” del Consell “que la lluita contra la violència masclista és una qüestió d'estat” que “requereix la unitat de la societat i de totes les forces polítiques” amb “un únic objectiu que és ajudar les víctimes a eixir de l'infern, aparcant interessos partidistes”.

La vicepresidenta ha explicat que, com a novetat, enguany els cartells també s'han editat en anglés, a més d'en castellà i valencià, atés que han detectat que un percentatge considerable de dones víctimes procedeixen d'altres països. També que es repartiran uns 11.000 pòsters amb la campanya en centres educatius, sanitaris, farmàcies i instal·lacions municipals, entre altres. 

A banda de la campanya de conscienciació es realitzarà un acte el 24 de novembre en el Palau de la Generalitat, que comptarà amb la participació del president, Carlos Mazón, en què s'entregaran cinc guardons a persones, projectes i institucions que contribuïsquen a l'erradicació d'aquesta xacra social. Cadascuna rebrà un quadre de l'artista valencià Vicente Marzal titulat L'abraçada infinita que representa a la unió de tota la societat entorn de les víctimes de violència masclista i als seus fills.

També et pot interessar

stats