La Generalitat de Catalunya lliurarà el premi Guillem Agulló "fins que el recuperen les institucions valencianes"

Els pares del jove antifeixista assassinat a Montanejos, l'expresident de les Corts Enric Morera i l'exdiputat de la CUP David Fernández formaran part, entre d'altres, del jurat de la nova edició catalana del guardó contra els delictes d'odi

Retrat de Guillem Agulló i Salvador
Retrat de Guillem Agulló i Salvador / À Punt NTC

La Generalitat de Catalunya assumirà l'organització i lliurament del premi Guillem Agulló, que el PP i Vox han acordat eliminar a les Corts. A Agulló, un jove de Burjassot vinculat a moviments independentistes d'esquerres, el va matar d'una punyalada el neonazi Pedro Cuevas. El Botànic va impulsar el guardó el 2016 en nom de la víctima per a reconéixer les entitats i persones que lluiten contra els delictes d'odi.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha informat de la decisió, que assegura que s'ha pres d'acord amb la família de Guillem Agulló. Segons ha informat, l'executiu català entregarà el premi "fins que les institucions valencianes decidisquen recuperar-lo".

El jurat de la nova edició del premi el formaran, entre altres, l'expresident de les Corts Enric Morera (que va impulsar el guardó en temps del Botànic), els pares de Guillem Agulló i a petició d'aquests, el periodista i exdiputat de la CUP David Fernández, entre altres noms que la Generalitat de Catalunya donarà a conéixer més endavant.

Plaja ha assegurat que el premi tindrà "les mateixes finalitats" que el que s'entregava a València —reconéixer la lluita contra els delictes d'odi—, i pel qual s'ha convertit en "un símbol contra el racisme".

També et pot interessar

stats