La Generalitat construirà una nova estació d'ITV a Sollana, operativa el 2026

L'Ajuntament modificarà el PGOU per a poder instal·lar les noves dependències de Sitval al polígon industrial Oliverons

La consellera Montes i l'alcalde de Sollana, Vicente Codoñer, signen un protocol d'intencions
La consellera Montes i l'alcalde de Sollana, Vicente Codoñer, firmen un protocol d'intencions / Generalitat

La Generalitat preveu construir una nova estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) al terme municipal de Sollana (Ribera Baixa), que entrarà en funcionament entre finals del 2025 i principis del 2026. Este compromís és el resultat d'una reunió este dilluns entre la presidenta de Sitval i consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i l'alcalde de Sollana, Vicente Codoñer, reunió on han firmat el protocol d'intencions per a acordar les obres.

Segons ha informat l'administració autonòmica en un comunicat, el document estableix que el consistori es compromet a tramitar la modificació del pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a posar a disposició de l'empresa pública que gestiona les estacions d'inspecció tècnica a la Comunitat Valenciana (Sitval), una parcel·la de terreny on s'alçarà la nova instal·lació.

El protocol d'intencions ratificat per Montes i Codoñer assenyala que, "després de diferents visites i estudis fets pels tècnics del servei de Sitval, juntament amb els de l'Ajuntament de Sollana, es considera idònia la parcel·la situada al carrer Bèlgica, núm. 3-A del polígon industrial Oliverons a Sollana per la ubicació i característiques". Este espai, de 3.094,83 metres quadrats, té una qualificació urbanística de solar en sòl industrial i és perfectament compatible amb el servei públic que pretén prestar Sitval, segons la Generalitat. No obstant això, el consistori de Sollana haurà de modificar el planejament urbanístic per a fer-la compatible amb una ITV.

Amb la finalitat d'assegurar la coordinació entre l'empresa pública i l'administració sollanera, així com vetlar pel correcte desenvolupament de l'acord, les dos parts nomenaran responsables per al projecte. El protocol d'intencions té una duració de tres anys, prorrogable de manera expressa per dos més, i estableix que es desenvoluparà mitjançant acords específics.

També et pot interessar

stats