La Generalitat continuarà demanant la cessió temporal de la Dama d’Elx

Barrera ha assegurat que “en això no hi ha color polític” i que es pot traslladar amb totes les garanties

La Dama d'Elx, en una imatge d'arxiu
La Dama d'Elx, en una imatge d'arxiu / Museu Arqueològic Nacional

El govern de la Generalitat ha anunciat que “continuarà reivindicant” la cessió temporal de la Dama d’Elx de la mà de l’Ajuntament, “perquè és de sentit comú”. Així s’ha expressat el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, que ha acusat l’anterior ministre de Cultura, el socialista Miquel Iceta, de no permetre que tornara el bust ibèric al·ludint a un informe tècnic que, segons el dirigent valencià, “no s'ha presentat mai”.

Barrera ha defensat que la cessió no seria permanent i ha demanat un calendari per permetre el trasllat “alguna vegada” a la ciutat del Baix Vinalopó. “Si han pogut vindre a Alacant els Guerrers de Xi'an sense cap problema i amb totes les garanties tornaran a la Xina, com és que no es pot, en ple segle XXI, portar la Dama d'Elx a la seua casa natal?”.

Així i tot, el vicepresident primer ha augurat que el govern central continuarà negant la petició, “però no per això deixarem de reivindicar-ho”, ha insistit, ja que “el veïnat de la ciutat, de dretes i d'esquerres, està orgullós de la Dama i la senten com la seua imatge icònica”. “En això no hi ha color polític”, ha afegit Barrera.

El titular de Cultura del Consell ha reconegut que encara no ha tingut cap contacte amb el nou ministre de Cultura, Ernest Urtasun, de Sumar, però ha assegurat que “pròximament, l’haurem de tindre, evidentment”.

També et pot interessar

stats