Generalitat, Corts i govern convoquen minuts de silenci en condemna de l'assassinat masclista de Villena

És la tercera dona víctima de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana en 2024

Minut de silenci davant de les Corts, amb dos pancartes: una contra la violència masclista i altra que diu no a la violència contra les dones
Minut de silenci davant de les Corts, amb dos pancartes: una "Contra la violència masclista" i una altra que diu "No a la violència contra les dones" / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de juliol 2024 - 06:32 Actualitzat: 09 de juliol 2024 - 11:52

Tant la Generalitat com les Corts i la delegació de govern a la Comunitat Valenciana han convocat un minut de silenci este dimarts per a condemnar l’últim assassinat masclista al nostre territori, ocorregut el passat divendres a Villena i en suport als familiars de la víctima. L’homenatge de les Corts ha tingut lloc a les 11:00 hores a les portes del Parlament valencià. De nou, s'han pogut veure dos pancartes: una "Contra la violència masclista" i una altra que diu "No a la violència contra les dones". L'homenatge convocat pel Consell tindrà lloc a les 12:00 hores davant del Palau de la Generalitat i estarà presidit per Carlos Mazón. El de la delegació de govern serà a les 12:30 hores i estarà presidit per la delegada de govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

La dona va ser assassinada divendres passat, presumptament, per la seua parella, que després es va penjar. Els cadàvers van ser trobats pel fill del matrimoni, que va telefonar a emergències. Dissabte, el subdelegat del govern espanyol a Alacant, Juan Antonio Nieves, va confirmar definitivament que es tracta d'un nou cas de violència de gènere i que la víctima va morir asfixiada. 

L’Ajuntament de Villena, d’on era veïna la víctima, va guardar un minut de silenci en record de l’assassinada dissabte i va decretar tres dies de dol oficial fins a este dilluns. Un termini en què les banderes han onejat a mig pal i es van suspendre tots els actes organitzats pel consistori.

És la tercera víctima de la violència masclista del 2024 a la Comunitat Valenciana —després de la dona assassinada al febrer a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) i l'assassinada al juny a Benaguasil (Camp de Túria), juntament amb el fill menor d'edat— i la que faria vint a tot Espanya.

Esta mateixa setmana s'ha reunit el Comité de Crisi dels ministeris d'Igualtat i l'Interior pel degoteig de casos d'assassinats el passat cap de setmana, quan mataren quatre dones i dos menors d'edat. Este comité es convoca quan hi ha més de cinc casos de violència de gènere en un mes i s'ha convocat en huit ocasions des que es va crear ara fa dos anys.

També et pot interessar

stats