La Generalitat declara tres dies de dol oficial per l’incendi amb tres víctimes de la Vila Joiosa

Carlos Mazón atribueix a la sobrecàrrega d’un endoll del saló la causa del foc que ha acabat amb la vida d’una dona, el fill i el net

Les flames de la vivenda incendiada a la Vila Joiosa han sorgit fins al balcó i el pis contigu
Les flames del pis cremat a la Vila Joiosa han eixit al balcó i a l'habitatge contigu / Joaquín Reina (Europa Press)

La Generalitat ha declarat aquest dilluns tres dies de dol oficial per solidaritat amb les famílies de les tres víctimes que ha deixat l’incendi d’un pis en un gratacel de Vila Joiosa. Així ho anunciava el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la visita que ha fet a l’edifici afectat pel foc durant la matinada de dilluns, situat prop de la Cala de Finestrat. El Consell ha publicat hui mateix el decret que declara aquest dol al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

D’altra banda, i pel que fa a la causa de l’incendi que ha desfet una vivenda de l’onzena planta d’un dels blocs del carrer dels Mariners de la Vila Joiosa, Mazón l’ha atribuïda a una sobrecàrrega d’un endoll del saló de la vivenda, on han faltat una dona, el fill i el net. 

En aquest sentit, Mazón ha apuntat que la investigació de la policia judicial de la Guàrdia Civil ha confirmat l'origen accidental i en aquest punt de la casa, encara que no s'ha pogut determinar quins electrodomèstics o dispositius estaven carregant en l'endoll del saló que ha desencadenat les flames.

Així mateix, el president de la Generalitat, que ha visitat l'immoble sinistrat amb el president de la Diputació d'Alacant i del Consorci de Bombers, Toni Pérez, així com l'alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, ha assegurat que l'alarma antiincendis "va funcionar".

Mazón també ha mostrat el seu suport a l'actuació dels serveis d'emergències i les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que van evacuar en pocs minuts els 120 veïns seguint un criteri de "prudència i responsabilitat" i perquè estiguera més tranquil el veïnat del bloc afectat.

D’altra banda, la delegada del govern central a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a més de traslladar el seu condol als familiars de les víctimes, ha lloat el treball dels bombers. "Crec que ha sigut una labor per part del cos de bombers. Després del que s'ha viscut a la Comunitat Valenciana, podem afirmar que el foc s'ha quedat i s'ha reduït al pis on s'havia iniciat i això ha possibilitat que els veïns pogueren tornar a les 5 del matí, de nou, als seus habitatges sense inconvenients", ha explicat.

Bernabé ha fet aquestes declaracions mentre acompanyava la ministra de Defensa, Margarita Robles, a la base militar de Bétera, on té una seu la Unitat Militar d'Emergència (UME), que va intervindre en l’incendi de Campanar

També et pot interessar

stats