La Generalitat dona llum verda al PAI de Benimaclet que preveu construir 1.345 habitatges

La comissió d'avaluació ambiental considera que el projecte no té un efecte significatiu sobre el medi ambient 

El PAI de Benimaclet preveu la construcció de 1.345 habitatges que ocuparan estos més de 200.000 metres quadrats del barri.
Proposta del PAI de Benimaclet / À Punt NTC

La Generalitat ha emés este dilluns l'informe d'avaluació ambiental amb el qual dona llum verda al Pla d'Actuació Integrada (PAI) de Benimaclet, a València, que preveu la construcció de 1.345 habitatges. La comissió encarregada del text considera que el projecte presentat no té un efecte significatiu sobre el medi ambient i la tramitació es farà pel procediment simplificat.

El regidor d'Urbanisme de València, Juan Giner, ha afirmat que este és un pas més d'un projecte que busca donar resposta a la necessitat de vivenda, alhora que integra l'horta a Benimaclet gràcies a una nova zona verda central de 30.000 metres quadrats.

Els promotors tenen un termini màxim de tres mesos per a presentar la documentació completa del programa d'actuació integrada. L'Ajuntament ha destacat que el sector de Benimaclet és un dels àmbits urbanístics previstos en el Pla General del 1988, el desenvolupament del qual s'ajustarà als plans territorials aprovats amb posterioritat, com el Pla de l'Horta o l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

S'han dissenyat 1.345 vivendes, de les quals més de 400 seran habitatges de protecció pública. Com que l'edificabilitat es concentra als extrems, s'ha reduït l'altura a la resta de les illes per a assimilar-les a les ja existents. L'Ajuntament destaca que el projecte busca una millora de la connexió de la ciutat amb l'horta, de manera que s'ha modificat l'orientació dels edificis per a seguir la trama urbana actual i recuperar els camins tradicionals com el de Farinós, el de les Fonts o el de Vera.

A més, s'ha incorporat als terrenys del PAI una franja verda contigua i paral·lela a la ronda Nord per a potenciar la integració dels recorreguts dels vianants i ciclistes amb la trama urbanística i crear un espai de transició entre l'horta i la ciutat.

Giner ha anunciat que tornaran a reunir-se amb les associacions del barri de Benimaclet perquè coneguen l'abast de l'informe i "estudiar i valorar les propostes i suggeriments" que puguen fer.

Imatge d'arxiu del barri de Benimaclet
Imatge d'arxiu del barri de Benimaclet / À Punt NTC

També et pot interessar

stats