Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

La Generalitat encarrega a un científic de la UPV recaptar inversions tecnològiques dels EUA

José Francisco Montserrat és l'únic espanyol que forma part del programa de lideratge nord-americà que estableix vincles científics i tecnològics entre els Estats Units i llocs estratègics del món

L'investigador José Francisco Montserrat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El catedràtic de la Universitat Politècnica de València i investigador del Grup de Comunicacions Mòbils de l'iTEAM, l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia, José Francisco Montserrat, ha sigut seleccionat com a part del Programa de Lideratge per a Visitants Internacionals que finança el govern dels Estats Units.

És l'únic espanyol que forma part del programa de lideratge nord-americà que estableix vincles científics tecnològics entre els Estats Units i llocs estratègics del món.

Montserrat se'n va del 3 de maig a l'1 de juny en un grup format per 50 experts mundials en les seues àrees. Per això, la Generalitat li ha encarregat recaptar inversions tecnològiques dels EUA per a la Comunitat Valenciana, segons ha contat en una entrevista en Les notícies del matí.

Des de Presidència li han demanat que col·labore amb la labor de la direcció general de projectes estratègics de la Generalitat "per a la captació d'inversions, perquè hi vaig com a expert en la nova automoció". "I aquesta és el hub tecnològic més important valencià i tenim Ford, que és una empresa nord-americana que està electrificant-se amb uns certs dubtes i que hem de reforçar", ha dit.

El científic valencià ha indicat com seran aquests enllaços bilaterals entre València i els Estats Units i espera col·laborar perquè el teixit de l'automoció valencià "cresca".

La Comunitat Valenciana té a Ford, PowerCo i Volkswagen amb la segona major gigafactoria de bateries del món i en vindran més. Per això, els americans estan veient que València ha de ser a prop dels EUA i tant de bo puguem vindre amb projectes conjunts

Segons ha explicat, la Comunitat Valenciana compta amb PowerCo i el grup Volkswagen amb la segona major gigafactoria de bateries del món a Sagunt (Camp de Morvedre) i "vindran més factories de cotxe elèctric, sens dubte, i podria ser Tesla".

"Per això, els americans estan veient que València ha de ser a prop dels EUA. Tant de bo puguem vindre amb més projectes conjunts i contactes, perquè ells voldran fer coses ací en el futur", ha desitjat.

El mecenatge és una figura jurídica que la gent desconeix i és important per a la ciència, perquè necessita inversió per a avançar

José Francisco Montserrat és també vicerector de Comunicació i Internacionalització de la UPV que, a finals de gener, va presentar, amb el Consell Social, el projecte Mecenatge UPV per a buscar noves formes participació de la societat en el món acadèmic i en la investigació.

La figura del mecenes existeix, té un desenvolupament i suposa beneficis fiscals. "Qualsevol ciutadà que posa 300 euros està desgravat al 100% per a invertir en ciència. Per a les empreses que fan mecenatge recurrent és un 50% de l'impost de societats".

"El mecenatge és una figura jurídica que la gent desconeix i és important per a la ciència, perquè necessita inversió per a avançar".

València Ciència Tecnologia Indústria

També et pot interessar