La Generalitat preveu contractacions d'urgència per a resoldre la crisi de neteja dels instituts

L'empresa responsable, Més Net, ha sol·licitat a Educació la rescissió del contracte per impagament de les nòmines

La Generalitat preveu contractacions d'urgència per solventar la crisi de neteja dels instituts / À Punt NTC

Continuen les deficiències amb el servei de neteja de fins a setanta instituts públics valencians. L'empresa responsable, Més Net, ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació la rescissió del contracte perquè, segons ha explicat, no pot assumir el pagament de les nòmines. Argumenta que, després de la pujada del salari mínim interprofessional, no és possible mantindre la licitació que van signar el 2022. 

Des de desembre, l'empresa té retards en el pagament de les nòmines i també en part de la nòmina i liquidació de juny. Tot i això, el personal en plantilla acudeix als centres educatius des de dilluns per a protegir els seus llocs de treball. Ja han anunciat que prendran mesures legals.

La Generalitat preveu contractacions d'urgència per a resoldre, encara que siga temporalment, la situació, que en alguns centres és límit: molts instituts han assegurat que veuen impossible començar les classes dilluns si no es neteja ja.

La Conselleria d'Educació va explicar la setmana passada que, per la seua part, estan al corrent dels pagaments amb la companyia de neteja i que l'empresa és l'única responsable de la situació en què es troba. De fet, Daniel McEvoy, secretari autonòmic d'Educació, va assegurar que el curs escolar començarà de manera normal.

També et pot interessar

stats