La Generalitat prorroga sis mesos els descomptes del 50% en el transport públic i la gratuïtat per als joves

Manté fins al 30 de juny la gratuïtat per a menors de 30 anys i fins al 31 de juliol el descompte del 50% en els abonaments temporals i títols multiviatge

Estació Amado Granell - Montolivet, de la Línia 10 de Metrovalència
Un tramvia a l'Estació Amado Granell - Montolivet de la Línia 10 de Metrovalència / Generalitat

El ple del Consell ha aprovat per decret llei prorrogar sis mesos les reduccions temporals de les tarifes en els serveis públics de transport competència de la Generalitat. Manté fins al 30 de juny la gratuïtat del transport per a menors de 30 anys i fins al 31 de juliol el descompte del 50% en els abonaments temporals i títols multiviatge, dins de les mesures per a alleujar l'impacte de la inflació, segons ha explicat la consellera a Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori Salomé Pradas en la roda de premsa posterior a la reunió del govern valencià.

Els usuaris i les usuàries poden beneficiar-se de manera directa sense necessitat de cap tràmit o procés tècnic en el moment de l'adquisició dels títols del Tram de Castelló de la Plana, Metrobús, Metrovalència, Tram d'Alacant i els autobusos urbans i interurbans. A efectes pràctics vol dir que continuaran pagant els preus vigents, que són la meitat que les tarifes habituals.

Prolongació dels descomptes del transport de Metrovalència
Prolongació dels descomptes del transport de Metrovalència / À Punt NTC

La Generalitat invertirà 18,4 milions d'euros en la pròrroga dels descomptes generals i la gratuïtat per a la gent jove, que han esdevingut un revulsiu per l'ús del transport públic, segons ha explicat Pradas. La consellera ha celebrat "l'immillorable" balanç de l'últim semestre de tarifes bonificades, quan s'han registrat 18 milions de viatgers, beneficiaris de les ajudes, que han reportat un estalvi de 15 milions per a les famílies. 

Descomptes del transport del TRAM d’Alacant i Castelló
Descomptes del transport del TRAM d’Alacant i Castelló / À Punt NTC

Pradas ha explicat que el Consell ha decidit la pròrroga sense esperar a veure com materialitza el govern espanyol l'anunci de descomptes que Pedro Sánchez va avançar durant la investidura. "Hem estat a l'espera, però després d'un mes no sabem com ni quan; per això hem decidit prorrogar-lo en les mateixes condicions" ha explicat. La consellera ha destacat que retardar més la pròrroga, per a veure la part que finalment assumeix l'executiu central, "podria suposar la interrupció dels descomptes" i alguna alteració en la seua aplicació. 

També et pot interessar

stats