Godelleta es mobilitza en suport d'Ángela i reclama al govern espanyol que repatrie la jove des de Tailàndia

Les autoritats espanyoles no han fet cap comunicat oficial al respecte

Mobilització en suport de la jove ingressada a un hospital de Tailandia
Mobilització en suport de la jove ingressada en un hospital de Tailàndia / À Punt NTC

El veïnat de Godelleta, a la Foia de Bunyol, s'ha mobilitzat este dimecres de vesprada per a donar suport a la família d'Ángela Agudo. Des del 6 d'octubre la jove està en coma ingressada en un hospital de Tailàndia després de patir un accident amb moto i repatriar-la amb un avió medicalitzat costaria vora 250.000 euros. Per este motiu, el municipi s'ha concentrat davant de la plaça de l'Ajuntament per a clamar al govern espanyol que es faça càrrec de la situació. De moment, les autoritats espanyoles no han fet cap comunicat oficial al respecte.

Este mateix dimecres la família ha informat que Ángela ha sigut sotmesa a una traqueotomia per a veure si pot respirar per ella mateixa i, afegeixen que si evoluciona favorablement, podria volar en un parell de setmanes per a tornar a Espanya.

El seu germà Diego s'ha referit esta vesprada a la necessitat de "pressionar el govern perquè el cas arribe al Ministeri de Defensa, que són els que han de mobilitzar l'avió". També s'ha referit a un cas semblant anterior: "Si en van mobilitzar un fa uns mesos per a portar un xic de Tailàndia a Espanya i el govern va dir que no deixaria cap espanyol sol, que facen el mateix amb la meua germana", ha afegit.

Cada dia que la jove de 24 anys passa a l’UCI té un cost d’uns 5.000 euros i l’assegurança contractada està a punt d’esgotar-se. Per a mantindre les despeses d'hospitalització, la família va crear un compte bancari per a rebre donacions, en el qual, segons ha dit el germà, ja tenen una xicoteta reserva de capital "per a afrontar diversos dies quan s'acabe l'assegurança" que va contractar Ángela i que cobreix fins als 75.000 euros, dels quals solament els queden per a tres dies més de cobertura.

També et pot interessar

stats