Govern i oposició s’acusen de la mala gestió de l’Albufera, mentre que el govern espanyol anuncia un reforç de la vigilància

El regidor de la Devesa culpabilitza l’anterior executiu d'"abandonament absolut", mentre que les formacions del govern de Ribó acusen l’alcaldessa Catalá de no actuar per a evitar els incendis

Les brigades forestals resfrescaven i desbrozaven la zona de la Devesa que es va cremar dissabte per a evitar el revifament de les flames
Les brigades forestals resfrescaven i desbrossaven la zona de la devesa que es va cremar dissabte per a evitar el revifament de les flames / À Punt NTC

Mentre la Guàrdia Civil avança en la investigació dels incendis de la devesa del Saler, a l’Albufera de València, el govern municipal i l'oposició creuen acusacions sobre possibles errades en la gestió de la zona forestal que ha patit nou incendis des de l’estiu, l’últim, el cap de setmana. La delegació de govern espanyol a la Comunitat Valenciana, per la seua banda, assegura que es redoblen els esforços per a detindre l'incendiari, després que Ajuntament i Generalitat reclamaren aquest dilluns un augment de la vigilància.

La representant de l’executiu central al nostre territori, Pilar Bernabé, ha avançat que en les pròximes hores s'incrementarà la presència de guàrdies civils en les entrades i eixides de la zona per a previndre nous incendis. “Posarem tots els mitjans que tenim, per terra, mar i aire per a controlar el Saler”, assegurava aquest dimarts.

Control d'accessos

Bernabé ha avançat que s'ha reunit aquest dimarts amb la Guàrdia Civil per a treballar sobre terreny en una acció reactiva “que es farà en els pròxims dies” per a controlar el Saler. Es tractarà d’una vigilància especial per a “tindre una especial cura en els accessos” i apuntava “controls d'accessos en les entrades i eixides”.

Sobre el terreny cremat, des de primera hora del matí, dues brigades forestals refrescaven la zona per a perimetrar bé l’incendi i evitar qualsevol revifament de les flames. A més, llevaven la brossa per deixar les zones baixes ben netes al voltant de tota la zona cremada.

En l'àmbit polític, mentrestant, foc creuat entre els grups municipals. En el ple municipal, celebrat aquest dimarts a la seu de la Diputació de València per les obres que estan fent-se en l’hemicicle de la casa consistorial, l’oposició criticava l’alcaldessa, María José Catalá, per no haver assumit totes les responsabilitats en la gestió de l’incendi.

Des de la bancada de l’oposició, la portaveu socialista, Sandra Gómez, lamentava que malgrat els nou incendis que ha patit l’entorn del llac de l’Albufera i les setze hectàrees cremades, l’alcaldessa no s’haguera acostat a la zona. La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, assenyalava que “la gestió del medi natural no es fa arrasant”.

Des de l'equip de govern municipal, en canvi, es defensen apuntant la gestió feta per l'anterior equip de govern. “L’Albufera ha estat sota un abandonament absolut durant els huit anys del govern socialcomunista”, segons afirmava el regidor de Vox i responsable de la Devesa-Albufera de València. 

També et pot interessar

stats