La Guàrdia Civil conclou el primer informe sobre l’accident mortal del Medusa
A la investigació estructural s'unirà el peritatge meteorològic
El jutjat número 4 de Sueca, encarregat del cas, ha rebut l'informe de la Guàrdia Civil. És el resultat de la inspecció de les instal·lacions que va tindre lloc el mateix dia de l'accident.
De les estructures col·lapsades, es confirma que va ser la portalada d'entrada als lavabos, que la càmera d'A Punt va gravar encara en peu, la que causà la mort del jove manxec de 22 anys. Tal com es veu en el vídeo que À Punt ha fet arribar aquest dimecres a la Guàrdia Civil, l'estructura va caure de manera sobtada en una ratxa de vent.
L'informe policial, que hui publica el diari Las Provincias, confirma el que també es veu en unes imatges preses només quatre hores després dels fets, en què l'estructura caiguda està en terra. Darrere del marc principal s'observen les dues jardineres amb palmera, de més de 1.000 quilos.
L'informe confirma que aquestes jardineres, a través d'unes corretges, aguantaven dues de les potes de l'estructura metàl·lica i l'ancoraven a terra. Les altres potes estaven lligades a dues piquetes d'un metre d'alt, que s'havien clavat a terra a una profunditat de 15 centímetres.
Ara, els pèrits del jutjat hauran de traure conclusions. La clau és si la subjecció de les estructures s'ajustava o no a la normativa. En principi, havia passat la inspecció: fins i tot l'havia aprovada una empresa externa de control.
"La normativa considera situacions habituals amb el grau de seguretat", ens explica Nieves Romero, degana del Col·legi d’Enginyers Industrials. La degana del col·legi d'enginyers ens conta el codi tècnic d'edificació i com afecta aquestes construccions.
A la investigació estructural s'unirà el peritatge meteorològic. L'esclafit tèrmic a Cullera va provocar ratxes de vent de 80 km/h, que el codi contempla.
Nou persones ferides, entre elles la família del jove mort, han denunciat el festival.