La Guàrdia Civil deté a Màlaga dos germans presumptament vinculats a Daesh

L'autoritat judicial n'ha decretat l'ingrés a la presó

Detenció dels dos germans presumptament vinculats al Daesh / Guàrdia Civil
27 de novembre 2023 - 19:30

La Guàrdia Civil ha detingut dos germans per la presumpta comissió de delictes de terrorisme i la seua presumpta vinculació a Daesh aquest dilluns a Estepona (Màlaga), segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat. 

La detenció ha estat dirigida per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el jutjat central d'instrucció número 5, el titular del qual ha decretat l'ingrés en presó. En l’operació han participat agents del Servei d'Informació secundats per la Unitat Especial d'Intervenció i el Grup d'Acció Ràpida.

Segons el comunicat, els detinguts estaven suposadament immersos en un procés de radicalització i utilitzaven plataformes de missatgeria instantània encriptades per a mostrar el seu suport actiu en favor de l'organització terrorista Daesh. Tots dos consumien i difonien a través dels seus perfils en internet material multimèdia de propaganda del Daesh: informació sobre activitats terroristes dutes a terme en diferents llocs, manuals per a fer explosius i enverinaments, així com material relacionat amb la ciberseguretat, el hacking i documents justificatius de la violència d'accions suïcides.

L'FBI estatunidenc ha col·laborat amb la Guàrdia Civil per a detindre, identificar i neutralitzar els dos germans, d'origen brasiler i assentats a Espanya. També s'ha comptat amb l'ajuda de la Policia Federal Brasilera.

A través de l'Agència de la Unió Europea per a la Cooperació Policial, Europol, s'han trobat importants vincles internacionals amb subjectes detinguts o investigats en països europeus per la seua vinculació a l'amenaça jihadista.

Els agents han registrat un domicili associat als detinguts a la localitat d'Estepona (Màlaga), amb la finalitat de recopilar més evidències de les seues activitats i esclarir els fets investigats.

Després de traslladar-los a Madrid, han passat a la disposició del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, el titular de la qual n'ha dictat l'ingrés provisional a la presó.

També et pot interessar

stats