La Guàrdia Civil deté en un supermercat de Torrevella un butroner fugat durant sis anys

L'home està vinculat a delictes de robatori amb força, falsificació de documents i pertinença a organització criminal

Moment de la detenció del butroner
Moment de la detenció del butroner / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en un supermercat de Torrevella un ciutadà serbi, reconegut butroner i que tenia en vigor una orde europea de detenció i lliurament (OEDE) emesa per les autoritats de Portugal des del 6 de desembre de 2018.  

L’home, que té diverses identitats i múltiples antecedents, està vinculat a delictes de robatori amb força, falsificació de documents i pertinença a organització criminal. A més, contra ell hi havia una requisitòria dictada pel jutjat central d'instrucció número 6 de Madrid, que ordenava la seua recerca, detenció i ingrés a la presó, segons ha informat este dilluns l'institut armat en un comunicat.

Durant el mes de desembre passat, la benemèrita va tindre coneixement que el pròfug residia amb la seua família a Torrevella. Per a evitar ser capturat, havia estat utilitzant mètodes sofisticats d'ocultació, disfresses i contra vigilància. 

El passat 9 de setembre, després d'un desplegament de mitjans personals i tècnics, va ser detingut en un supermercat de Torrevella sense oposar resistència. Entre les seues pertinences, els agents van trobar una carta d'identitat croata a nom d'una altra persona, amb la fotografia del detingut, la qual cosa va fer entendre als investigadors que usava documents falsificats per a evitar ser reconegut. Per este motiu, a més de les requisitòries judicials, se li va imputar un delicte de falsedat documental.

L'arrestat ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Torrevella, que ha decretat la seua posada en llibertat provisional amb mesures cautelars, segons la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats