La Guàrdia Civil investiga un home per abandonar una burra a Estubeny que va acabar morint

L'animal va ingressar en un hospital veterinari en evident estat de desnutrició i deshidratació. Era incapaç de posar-se dreta i, malgrat els esforços dels veterinaris, va morir a les hores de l'ingrés

La ruca quan encara estava viva
La ruca quan encara estava viva / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València investiga un home de 28 anys per un delicte de maltractament animal per abandó amb resultat de mort a Estubeny (Costera).

Els fets van tindre lloc a la fi del mes de març, quan un veí d'Estubeny va detectar un exemplar de burra (Equus africanus asinus) en molt males condicions higièniques i aparentment malalt.

Personal de la protectora concertada de l'ajuntament va traslladar la burra d'urgència i la van ingressar en un hospital veterinari en evident estat de desnutrició, deshidratació i males condicions higienicosanitàries.

L'animal era incapaç de posar-se dret i presentava deformitats en els cascos de les quatre potes. Malgrat els esforços dels veterinaris, l'animal va morir a les hores de l'ingrés.

La investigació va aconseguir trobar al titular de l'animal, però es va poder comprovar que havia passat per onze explotacions ramaderes registrades en huit municipis diferents de Múrcia, Alacant i València sense canviar de titular oficialment.

Finalment, els guàrdies civils van aconseguir determinar l'últim titular i responsable de l'abandó de l'animal amb el resultat de mort. Es tracta d'un home, de 28 anys, al qual s'investiga per un delicte de maltractament animal. Pel que sembla, hauria abandonat l'animal malalt quan no era capaç de continuar explotant-lo.

Les diligències s'han entregat en el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Xàtiva.

També et pot interessar

stats