Mor una dona a Bunyol assassinada per la seua parella

Després d'haver mort la dona, el presumpte homicida ha mamprés a fugir i ha patit un aparatós accident a l'avinguda del Cid

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de juliol 2024 - 10:46 Actualitzat: 13 de juliol 2024 - 15:33

Possible nou cas de violència masclista a la Comunitat Valenciana, només una setmana després de l'assassinat d'una veïna de Villena a mans de l'home.

Un home ha matat presumptament la parella, una dona de 31 anys, a la partida Venta Mina de Bunyol i, seguidament, ha mamprés a fugir fins que l'han detingut a l’entrada de la ciutat de València, per l'avinguda del Cid.

Segons ha pogut saber À Punt NTC, ha sigut l'exmuller del presumpte homicida qui ha telefonat al CICU. Ha advertit que el seu exmarit li havia confessat que acabava de matar la parella actual.

Ràpidament, s’han traslladat al domicili un metge del centre de salut i un SVB que només han pogut certificar la mort de la dona. La víctima havia presentat una denúncia per maltractaments a finals de l'any passat, segons ha confirmat la Delegació de Govern, des d'on s'ha afegit que no hi havia cap actuació judicial al respecte.

Un accident greu i dos guàrdies civils ferits

Al presumpte assassí l'ha detingut la Guàrdia Civil vora les 8:00 h a l'avinguda del Cid de València, a l'altura del municipi de Mislata, després d’haver provocat un aparatós accident on s’han vist involucrats diversos vehicles i del qual han eixit ferits dos guàrdies civils.

Un d’ells, de 39 anys, amb politraumatisme, ha sigut traslladat per un SAMU a l’Hospital General de València i l’altre, de 43 anys, amb una fuetada cervical, per un SVB a l’Hospital 9 d'Octubre.

Minut de silenci i tres dies de dol a Bunyol

L'Ajuntament del municipi ha condemnat tots els actes de violència de gènere i ha informat que demà se celebrarà un minut de silenci a les 12:00 h a la porta del consistori. També s'han suspés tots els actes previstos durant este cap de setmana, entre ells la Biennal d'Arts de Música que celebra la localitat i si han decretat tres dies de dol oficial.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha traslladat el seu carinyo a la familia de la víctima i s'ha mostrat "molt pendent" d'este possible nou cas de violència de gènere. Bernabé té previst assistir este diumenge al minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Bunyol, a les 12.00 h a les portes del consistori, en repulsa per este crim i contra "la xacra de la violència de gènere".

De confirmar-se, esta seria "la quarta víctima mortal en 2024 a la Comunitat Valenciana —després de la dona assassinada al febrer a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa), l'assassinada al juny a Benaguasil (Camp de Túria) juntament amb el fill menor d'edat i la de Villena del passat 4 de juliol— i la número 22 a tot Espanya. "Unes xifres esfereïdores contra les què hem de lluitar cada dia", ha expressat la delegada del Govern.

El telèfon per a atendre les víctimes de violència masclista és el 016. No queda registrat en la factura, però s'ha d'esborrar de la llista de telefonades.

També et pot interessar

stats