“Haurà de donar explicacions la gent que hi va estar. Quan, com i per què no es van salvar”

Mig any després de l’incendi de Campanar, els familiars de les víctimes exigeixen respostes

Sis mesos sense respostes. La lluita dels familiars de les víctimes de Campanar

“Es podrien haver salvat?”. És la pregunta que encara pesa sobre els familiars de les deu persones que van perdre la vida en la tragèdia de Campanar. L'incendi, el pitjor ocorregut en un immoble en tota la història de la ciutat de València, va cremar un bloc d’habitatges on vivien unes 450 persones. Una desena d’elles, entre les quals es trobava una família amb dos xiquets, van quedar atrapats a sa casa i no van sobreviure. 

Ignacio Grau, advocat de les famílies de set de les deu víctimes, recorda que encara reclamen una investigació judicial exhaustiva per a esbrinar per què no els van poder salvar la vida. “Hauran de donar explicacions aquells que hi van estar. Quan, com i per què no es van salvar” reflexiona Grau. Per a l’advocat, “una mort violenta, com és un incendi, requereix una investigació seriosa”, que consideren que encara no s’ha dut a terme. 

El jutjat d'instrucció número 9 de València, a qui es va encarregar el cas en primera instància, va arxivar la investigació només setze dies després del sinistre.

Els afectats van recórrer contra la decisió, i s'hi va adherir el Ministeri Fiscal i altres parts, entre elles, l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar (Ardic) i la Comunitat de Propietaris del carrer de Rafael Alberti, 2. Finalment, la secció quarta de l'Audiència de València va estimar el recurs i va ordenar al jutjat reobrir la causa. D’esta decisió ja han passat dos mesos, i els familiars de les víctimes, de moment, continuen sense respostes.

Segons sentencia Grau, reclamen "informes ben elaborats i convincents que donen una explicació lògica al que va succeir”, i arribat el cas poder exigir possibles responsabilitats penals. 

També et pot interessar

stats