Com hauria de ser la desescalada a la Comunitat Valenciana?
Veus expertes alerten que l’expansió de la variant britànica pot provocar un nou pic de contagis en les pròximes setmanes.
A pesar del lleuger repunt dels casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana, amb 3.065 nous positius en les últimes 24 hores, si tenim en compte les xifres de les últimes setmanes, tots els indicadors mostren una tendència a la baixa en l’expansió de la Covid-19. En aquest escenari, la Generalitat es planteja iniciar una desescalada a partir de l’1 de març que, en tot cas, serà suau i progressiva.
A pesar de la millora de la situació epidemiològica al territori valencià, els experts alerten que l’expansió de la variant britànica podria provocar un nou pic de contagis en les pròximes setmanes. Durant l’entrevista del passat dilluns en la televisió d’À Punt, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, va assegurar que l’impacte de la variant se situa entre el 5 i el 7% dels malalts de Covid-19.
El catedràtic d'Immunologia de la Universitat de Valladolid, Alfredo Corell, ha assegurat que, en ser més contagiosa esta variant, caldria esperar a veure’n els efectes abans de relaxar les mesures.
En concret, el Consell treballa en l'escenari d'obrir les terrasses dels bars i els restaurants fins a mitjan vesprada i relaxar mesures de manera suau i progressiva. L'especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador de Fisabio Salvador Peiró ha explicat que aquesta desescalada s’hauria de fer “de forma gradual i intel·ligent”. “S’ha de poder mirar com va la transmissió i decidir més ràpidament que altres vegades que es torna arrere si la situació empitjora”, ha manifestat.
La vacuna pot ser la solució definitiva, però fins que no estiga més del 70% de la població immunitzada no es pot abaixar la guàrdia.