Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T2 (reemissió)

Els hospitals reactiven el ritme habitual de diagnòstics de càncer

El president de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica confirma que la pandèmia ha retardat un de cada cinc diagnòstics de càncer.

El president del SEOM, aquest dimecres
À Punt NTC
10 de març 2021 - 11:33

El president de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) i cap d'Oncologia de l'Hospital General d'Elx, Álvaro Rodríguez-Lescurre, ha deixat clar en Les notícies del matí que, a conseqüència de la pandèmia, un de cada cinc pacients no s’està diagnosticant o s’està diagnosticant tard. Rodríguez-Lescurre ha recordat que a la Comunitat Valenciana, igual que en el conjunt d’Espanya, s’estan diagnosticant un 20% menys de casos cada mes. L’especialista ha dit que durant el mes de febrer el seu departament ja ha recuperat el ritme de diagnòstics habitual i creu que en general es tendeix a normalitzar aquesta activitat.

L’especialista ha ampliat que en alguns tumors, com el de còlon o de pulmó, s’estan detectant en fase més avançada i “les conseqüències són importants, el pronòstic és pitjor”. En altres tumors que creixen més lentament, el retard en el diagnòstic i en el tractament tindrà conseqüències menys greus.

El facultatiu també ha coincidit en altres especialistes en el parer que els pacients de càncer en general no són més vulnerables, tot i que sí que n'hi ha alguns, que estan en determinades situacions, que tenen un risc superior a la mitjana, com ocorre amb altres factors com l’edat. Per exemple, els pacients amb càncer de pulmó avançat tenen un risc de complicacions més elevat en cas d'infecció de Covid-19. Tot i això, el metge ha dit que la prioritat ha de ser vacunar la major part de la població al més ràpidament possible. Però ha afegit que alguns pacients de càncer, els més vulnerables, també són pacients que caldria prioritzar.

També et pot interessar