Els hotels valencians allotgen més de 4,6 milions de turistes en el primer semestre, un 5,4% més

Benidorm és la cinquena ciutat espanyola en nombre de pernoctacions i supera els cinc milions, sols per darrere de Barcelona, Madrid, San Bartolomé de Tirajana i Adeje

La platja de Benidorm, de gom a gom
La platja de Benidorm de gom a gom / Shutterstock

Més de 4,6 milions de turistes s'han allotjat en hotels de la Comunitat Valenciana durant els sis primers mesos del 2024, xifra que supera en un 5,4% el volum de l'exercici anterior. La bona tònica es reflecteix també en la producció turística, ja que les pernoctacions s'eleven per damunt dels catorze milions i incrementen els últims registres en més d'1,1 milions (+9,2%). Estos números es desprenen de l'informe periòdic Hosbec Monitor que elabora la patronal hotelera valenciana i que analitza les principals dades de l'activitat turística i els indicadors de rendibilitat del primer semestre de l'any.

Durant el període analitzat, el mercat nacional es manté en nivells semblants als de l'any anterior, mentre que l'internacional creix un 14% en nombre de viatgers. Este tipus de client allarga lleugerament les estades i representa més de 7,3 milions de pernoctacions en els hotels valencians, un milió més que l'any 2023. La planta hotelera disponible entre gener i juny del 2024 també s'ha ampliat un 4,5%. La Comunitat Valenciana compta amb una mitjana de 1.061 establiments disponibles durant la primera meitat de l'any, fet que es tradueix en més de 129.000 places.

Amb més de 5,1 milions de pernoctacions, Benidorm es posiciona en cinquena plaça del top vint de destinacions nacionals després d'anotar un increment del 8,5% respecte al primer semestre del 2023. Només la superen Barcelona, Madrid i les localitats canàries San Bartolomé de Tirajana i Adeje.

En este mateix rànquing es troba també València, que supera els 2,4 milions i queda en tretzé lloc. Ambdues ciutats xifren volums semblants de turistes perquè sobrepassen el milió de viatgers i incrementen els registres de l'exercici anterior. Esta tendència a l'alça, explica Hosbec, es deu al mercat internacional, que augmenta entre un 14% i un 15%, i representa aproximadament el 55% del total de clients allotjats en hotels en els dos punts turístics.

Dels més de mig milió de turistes que triaren la província de Castelló, quasi un de cada quatre (119.300) s'allotjaren a Castelló de la Plana, amb estades mitjanes entorn dels 1,8 dies. La ciutat anota finalment més de 223.100 pernoctacions en este semestre (+15,8%). A diferència de les dos destinacions esmentades anteriorment, ací regna el mercat domèstic amb una hegemonia del 69%, que eleva el pes en un 6,4%.

Per la seua banda, la ciutat d'Alacant també segueix una tendència positiva. Amb una planta hotelera mitjana de 101 establiments, durant la primera meitat de l'any supera els 449.000 viatgers amb els quals depassa la barrera del milió de pernoctacions.

També et pot interessar

stats