Directes
Ara en la televisió
VALÈNCIA ÉS MÚSICA

El Hyperloop es provarà a Sagunt

S'hi instal·larà una pista de dos quilòmetres per a la realització de proves amb el prototip del futur tren superàpid.

VÍDEO | El Hyperloop es provarà a Sagunt

L’empresa valenciana Zeleros ha signat aquest divendres un acord de col·laboració amb investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) per a la planificació i construcció d’una pista de proves de dos quilòmetres en les parcel·les de Parc Sagunt. Serà una de les primeres infraestructures del primer Hyperloop del món. Es tracta d'una nova tecnologia de mobilitat i transport, en la qual el tren, que es desplaça suspés en l'aire per dins d'uns tubs, arriba a grans velocitats gràcies a l'absència de vies i de fricció.

Així, la instal·lació es farà entre finals del 2019 i principis de l'any que ve, i hi circularan prototips a escala 1:3 del futur tren superàpid. Aquests vehicles podrien aconseguir els 500 quilòmetres per hora i recórrer la pista en només 20 segons.

L’empresa valenciana, nascuda en 2015 a partir de l’experiència en competicions de Hyperloop a escala internacional d’un grup d’estudiants de la UPV, compta amb desenes de treballadors i amb la col·laboració de Renfe, Lanzadera i la Generalitat Valenciana, entre altres.

David Pistoni, un dels tres directors de Zeleros, explica que aquesta nova pista forma part de la nova fase del projecte del Hyperloop valencià. S'instal·larà amb caràcter temporal i s'usarà durant quatre o cinc anys. Com explica Pistoni: "En l'ordinador tot funciona molt bé, però cal provar-ho en un entorn no estàtic".

En un primer moment, l'aplicació del Hyperloop anirà destinada a transport de càrrega i mercaderies, encara que també es treballarà per a transportar passatgers.

Segons ha avançat Pistoni, es preveu que el Hyperloop circule a una velocitat d'uns 900 quilòmetres per hora, la qual cosa suposaria que es podria anar de València a Madrid en mitja hora.

el Camp de Morvedre

També et pot interessar