Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Iàtova acull l'exposició fotogràfica contra la violència de gènere "No em toques el whatsapp"

Aquesta mostra itinerant denuncia accions de 'bullying' i assetjament a xiques i xics amb l'objectiu de previndre aquestes situacions

Campanya "No em toques el whatsapp" / À Punt NTC
Fran Martínez
24 d'abril 2021 - 20:00

"No em toques el whatsapp", l'exposició itinerant que organitza l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha arribat a Iàtova, a la comarca de la Foia de Bunyol. Es tracta d'un conjunt de fotografies realitzades per grups d'estudiants valencians amb l'objectiu de sensibilitzar, conscienciar sobre la importància de conéixer i, per tant, detectar i previndre la violència de gènere.

Un dels temes abordats ha sigut el control de les converses al WhatsApp per parts d'alguns homes cap a les dones. L'exposició ha aconseguit interessar la joventut de Iàtova, que s'ha afegit a la campanya. En declaracions a À Punt Notícies, alguns d'ells ens han expressat com els ha mobilitzat aquesta exposició.

''Hui en dia les xarxes socials ens ofereixen moltes oportunitats, però també ens lleven molta llibertat'', ha explicat una jove de Iàtova. ''També registren gelosia, violacions i maltractaments psicològics entre altres'', ha expressat altra xica.

Un projecte que naix de la joventut

Segons ha explicat Mari Carmen Fuertes, tècnica de Joventut de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva: ''són els mateixos joves els que realitzen les fotos, d'aquesta manera transmeten la informació entre iguals''.

A més de violència contra les dones, la joventut de Iàtova també ha denunciat altres tipus de control en les xarxes, com són els casos de bullying ''i també l'assetjament a xics, no sols a xiques'', han explicat un dels participants.

Eva Sánchez Molina, educadora social de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva, ha ressaltat que han tingut constància d'amenaces a joves per Instagram en diverses ocasions ''alumnes que després tenien por de tornar a l'institut''.

Aquesta col·lecció de fotografies contra la violència de gènere demostren que la major part de la joventut, tant si són xics com si són xiques, té clar que quan es vol una persona, la millor manera d'expressar-ho és a través de la llibertat.

També et pot interessar