Identifiquen els autors de quatre incendis forestals d’enguany a la Costera

Es tracta de tres agricultors i una quarta persona, als quals s’acusa d’imprudència per no adoptar les mesures per a les cremes de restes vegetals 

Imatge d'arxiu d'un bomber forestal
Imatge d'arxiu d'un bomber forestal / GVA

La Guàrdia Civil de València ha identificat els presumptes responsables de quatre incendis de terreny forestal patits entre els mesos de març i abril en diversos municipis de la Costera que van afectar 15,7 hectàrees i han procedit a la investigació. Es tracta de quatre homes d'edats compreses entre els 57 i els 76 anys.

El primer incendi va tindre lloc el 18 de març quan es va detectar un incendi forestal en el paratge denominat el Pla dels Olivars del terme municipal de Barxeta, i en el qual van cremar 3,2 hectàrees de terreny forestal. El 15 d'abril es va detectar el segon al barranc de Bolvens, del terme de Canals, en el qual van cremar 1,81 hectàrees. I el tercer va ser detectat el 13 d'abril en la rambla de Milà, que va afectar els termes municipals de la Font de la Figuera i de Moixent, en el qual van cremar 6,56 hectàrees de terreny forestal. I l'últim d'ells va ser el 23 d'abril en el paratge denominat el Fesol, del terme municipal de Barxeta, en el qual van cremar 11,6 hectàrees. La Guàrdia Civil informa que en total els focs, provocats per la imprudència humana, han cremat 15,7 hectàrees de terreny forestal en només un mes. 

Les diligències han sigut instruïdes per la comissió de suposats delictes d'incendi forestal i remeses a Fiscalia de Medi Ambient de València. I ara, efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de Vallada s’han fet càrrec de les investigacions amb l'objectiu d'esclarir els fets, les causes dels incendis forestals i identificar els presumptes autors.

Fruit de les investigacions, van determinar que els punts d'inici que van originar els incendis forestals es trobaven, tres d'ells, a parcel·les agrícoles i el quart en una parcel·la contínua a un habitatge unifamiliar aïllat. Les causes van ser per una imprudència, per no adoptar les mesures establides per a les cremes de restes vegetals que havien fet eixes quatre persones. A més, els autors són tres agricultors i una quarta persona que va fer la poda i posterior crema de plantes procedents del jardí d'un habitatge unifamiliar aïllat.

També et pot interessar

stats