Identifiquen un quart implicat en la violació en grup de la Malva-rosa

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana confirma que les autoritats el detindran en les pròximes hores

Vehicle de la Policia Nacional en el passeig marítim de la platja Malva-rosa de València (arxiu)
Vehicle de la Policia Nacional al passeig marítim de la platja de la Malva-rosa de València (arxiu) / Europa Press

La Policia Nacional ha identificat aquest dijous un quart home presumptament implicat en la violació en grup denunciada fa dues setmanes per una jove de 18 anys en un descampat del barri de la Malva-rosa, a València. "Estem a l'espera que es produïsca la detenció", ha confirmat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Dissabte, el jutjat d'instrucció número 20 de València va ordenar presó provisional, comunicada i sense fiança per a un dels tres detinguts com a sospitosos d'aquesta agressió sexual múltiple. Per al segon dels detinguts, el jutge de guàrdia va ordenar presó provisional, però eludible sota una fiança de 5.000 euros, per la qual cosa va quedar en llibertat provisional condicionada al pagament. Finalment, el tercer sospitós va quedar en llibertat provisional.

Els tres detinguts inicialment són tres joves entre 28 i 25 anys. Les autoritats van poder identificar-los gràcies a les perquisicions que començaren a practicar-se arran de la denúncia de la víctima i l'anàlisi de les càmeres de seguretat de la discoteca ubicada al costat del descampat on ocorregueren els fets. La recerca va començar en el cotxe d'un d'ells, en el qual suposadament fugiren després de perpetrar l'agressió sexual, que precisament va tindre lloc enfront de la caserna de la Guàrdia Civil de la Malva-rosa.

La víctima va denunciar en l'Oficina de Denúncies i Atenció a la Dona (ODAM) que la violaren la matinada del dissabte 28 d'octubre. La jove va relatar a les autoritats que l'agressió es va produir en el vehicle d'un dels sospitosos. D'acord amb la seua declaració, va abandonar la discoteca acompanyada d'un d'ells, perquè es trobava malament després d'haver consumit alcohol i cocaïna. Per l'aparcament van aparéixer la resta, que l'acorralaren per a portar-la al cotxe, on denuncia que va tindre lloc la violació en grup. A la víctima la van explorar d'urgència en un centre hospitalari valencià, seguint el protocol previst per a agressions sexuals.

Després de confirmar aquest dijous que hi ha una quarta persona identificada, la delegada Pilar Bernabé ha remarcat que "la resta està sota investigació judicial" i ha demanat deixar que continuen les perquisicions.

També et pot interessar

stats