Igualtat confirma l'assassinat d'Alzira com a crim masclista

Raquel Lorente és la tercera víctima de la violència de gènere aquest estiu a la Comunitat Valenciana

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest divendres la naturalesa masclista de l'assassinat a Alzira (Ribera Alta) de Raquel Lorente, de cinquanta-huit anys, a les mans del seu exmarit, la qual cosa eleva el nombre de víctimes de la violència de gènere enguany a 40, 1.224 des que van començar a comptabilitzar-se en 2003.

L'agressor, un policia jubilat de setanta anys, es va atrinxerar dimecres en un habitatge de la capital de la Ribera Alta, on va matar a la víctima i després es va suïcidar.

Aquest crim ha elevat a set els assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles aquest agost, la qual cosa ha fet que Igualtat convoque un comité de crisi per a dilluns. L'estiu del 2023 ha sigut un dels més tràgics quant a violència masclista en els últims vint anys. Amb la confirmació oficial que l'assassinat de Raquel Lorente té motivacions de gènere, el recompte de juliol i agost deixa ja un rastre de setze dones víctimes d'aquesta plaga a Espanya, tres a la Comunitat Valenciana.

Mazón condemna el crim i demana no fer “un pas arrere contra aquesta plaga”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha condemnat l'assassinat de Raquel Lorente i ha demanat no fer “ni un pas arrere contra aquesta plaga”. El líder del Consell ha transmés en un missatge en X (l'antic Twitter) el seu més sentit condol a la família i tota la seua “indignació i repulsa” davant aquest nou assassinat masclista.

Així mateix, diferents institucions de la Comunitat Valenciana han convocat aquest divendres concentracions silencioses per a condemnar aquest crim masclista: la Delegació del Govern el farà a les 11 del matí en la plaça del Temple; la Generalitat a les 12:00 a la plaça de Manises i a les delegacions del Consell a Alacant i Castelló, i les Corts al migdia enfront de la seu a la plaça de Sant Llorenç.

Per a atendre possibles víctimes de violència masclista, els recursos disponibles les 24 hores del dia són el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016.

En una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, quan és impossible tocar, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats