Igualtat eleva a 31 les víctimes per violència masclista d'enguany després de confirmar els dos casos de Barcelona

La ministra Ana Redondo ha fet una crida a "arraconar els masclistes i els violents" i que "la societat sencera els aparte"

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha elevat este dijous a 31 el nombre de víctimes de violència masclista d'enguany, després de confirmar el cas de les dos dones presumptament assassinades pel mateix home a la província de Barcelona. Segons ha informat el departament que dirigeix Ana Redondo, una de les víctimes és una dona de 61 anys assassinada presumptament per l'exparella este dimarts, 20 d'agost. Tenia dos filles majors d'edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Així mateix, Igualtat ha confirmat l'assassinat d'una altra dona de 66 anys, presumptament a les mans de la seua exparella. Tenia dos filles i un fill, tots majors d'edat. No existien denúncies per violència de gènere.

Les dos dones van morir per arma de foc en sengles localitats, Rubí i Castellbisbal, mentre que el presumpte autor dels fets es va suïcidar a Castellbisbal.

El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya és de 31 el 2024 i 1.275 des del 2003, quan es van començar a arreplegar estes dades. A més, els menors orfes per violència de gènere són 21 el 2024 i 454 des del 2013.

La ministra ha fet una crida a "arraconar als masclistes i als violents" i que "la societat sencera els aparte".

Les víctimes de la violència masclista i el seu entorn poden demanar ajuda en diferents recursos actius cada dia de la setmana i les 24 hores del dia: el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp del número 600 000 016. En una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). I, si no és possible, en cas de perill també existeix l'opció d'activar l'aplicació Alertcops, que envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització de la persona.

També et pot interessar

stats