Igualtat investiga l’assassinat d’una dona a Segòvia com a presumpte cas de violència de gènere

L’exparella de la dona, que tenia una orde d’allunyament, la va deixar en coma i, finalment, ha mort

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d’Igualtat ha confirmat que s’investiga l’assassinat d’una dona de 33 anys a Segòvia com a presumpte cas de violència de gènere.

La dona va patir un intent d’homicidi que la va deixar greument ferida i en coma diumenge passat i, finalment, ha mort este dijous. L'exparella, que tenia una orde d’allunyament, va ser detingut com a presumpte autor de l’assassinat que ara s’investiga.

L’agressió es va produir este diumenge de vesprada. El veïnat va alertar la Guàrdia Civil i els serveis d’emergències d’un episodi de violència de gènere. Quan van arribar els equips mèdics, la dona presentava ferides de gravetat i, per això, li practicaren maniobres de reanimació cardiopulmonar. Després d’estabilitzar-la, la traslladaren a l’Hospital General de Segòvia, on va ingressar en estat de coma i situació greu. 

La subdelegada del govern espanyol en Segòvia, Marian Rueda, va confirmar el mateix diumenge que la dona estava sota la protecció del sistema VioGén després d’haver patit un altre “episodi de violència” el mes passat i que l’agressor tenia una orde d’allunyament.

016, telèfon d'assistència gratuïta 24 hores

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es; també s'atén mitjançant WhatsApp a través del número 600000016 i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). En cas de no poder parlar, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, que envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats