Igualtat fa una crida al feminisme inclusiu per a celebrar el 8M

Amb el lema "El 8M se sale", reivindica “les dones trans, les racialitzades, les víctimes de les violències masclistes i les invisibilitzades”

Igualtat fa una crida al feminisme inclusiu per a celebrar el 8M / À Punt NTC

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha presentat aquest dimecres la campanya institucional per al 8M que, amb el lema "El 8M se sale" anima les dones a eixir al carrer “amb les teues motomamis o a soles”, per “les dones trans, les racialitzades, les víctimes de les violències masclistes i les invisibilitzades”. Una crida al feminisme inclusiu, que reivindica el lloc de les dones trans en el feminisme i busca demostrar que el moviment és més viu que mai.

Durant la presentació la consellera d’Igualtat, Aitana Mas, ha fet una crida al feminisme inclusiu i ha reivindicat el paper de les dones de classe treballadora, les racialitzades, les trans i les LGTBIQ+ dins del moviment. 

En la reivindicació d'enguany estarà molt present la recentment aprovada llei trans, que ha dividit el moviment feminista. De fet, l'activista Carla Antonelli, que ha assistit a la presentació de la campanya, ha insistit en la necessitat d’eixir totes les dones al carrer i que “no es repetisca cap història del passat”. 

Dues manifestacions a València

A la capital del Túria, la manifestació oficial del 8M, convocada per la Coordinadora Feminista de València, començarà amb una "tisorada contra el patriarcat", a les 18:30 a la plaça de la Porta de la Mar. Un acte de solidaritat amb les dones iranianes, “amb tota la càrrega simbòlica que suposa la tallada de cabells en públic”. En aquest sentit, una de les portaveus, Cándida Barroso, ha afirmat que cal continuar eixint al carrer perquè “cada vegada que hi ha avanços en la situació de les dones, hi ha un rearmament patriarcal que ens vol fer tornar a la casella d’eixida”. Un efecte que es veu clarament en la reculada en els drets de les dones que estan patint alguns països arreu del món, tal com denuncien en el manifest que es llegirà a la fi de la manifestació, que acabarà a l’Ajuntament de València. 

Per la seua banda, l'Assemblea Feminista de València no s'ha afegit a la cita oficial i ha convocat una manifestació alternativa que transcorrerà entre el CIE de Sapadors i la plaça de la Mare de Déu i una vaga de 24 hores. A més, com altres anys, començaran les activitats a les 8:30 hores amb piquets informatius i seguiran amb parlaments polítics i un esmorzar popular i el ja acostumat dinar de pà i porta davant de la porta del CIE. 

També et pot interessar

stats