La imatge gràfica del Nou d’Octubre simbolitza els vincles d’unió entre les tres províncies

Una experiència immersiva al Palau de la Generalitat o un espectacle de drons són algunes de les activitats programades

Imatge de la campanya del 9 d'octubre de 2024 / Generalitat Valenciana

Les ales d’un drac desplegades i sota les quals es despleguen, a través dels colors de la Senyera, els vincles que uneixen les diferents zones del nostre territori. Així és la imatge gràfica del Nou d’Octubre, amb què la Generalitat difondrà els actes previstos amb motiu de la celebració. La imatge, dissenyada per l’alacantí Eduardo del Fraile, es veurà des d'este dimarts en suports de publicitat exterior, espots i les xarxes socials i, a més enguany anirà acompanyada d’un codi QR amb el qual els usuaris podran descarregar la programació.

Entre estos actes, destaquen la jornada deportes obertes i en l'interior de l'edifici hi haurà experiència immersiva i recreacions virtuals, segons ha detallat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la presentació de la imatge gràfica. El programa d'actes, que contempla activitats en les tres províncies, també inclou concerts i un espectacle de drons el pròxim 4 d'octubre en els poblats marítims de València.

Mazón ha afirmat que la intenció del Consell és que el Nou d’Octubre “no passe com un festiu més al calendari”, per això s’ha organitzat un seguit d’actes, que començaran demà dimarts, i que busquen promoure una festa “carregada d’identitat, història i dels valors que ens defineixen com a poble”. 

Més de 2.000 agents vigilaran els carrers

D'altra banda, uns 2.000 agents de la Policia Nacional, Local i de la Guàrdia Civil, vetlaran per la seguretat de València durant els actes de celebració del 9 d'Octubre. Així ho han donat conéixer l'alcaldessa de València, María José Catalá, i la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, després de presidir la Junta Local de Seguretat.

En total, hi haurà més de 1.500 agents de Policia Nacional, uns 400 de Policia Local, un 30% més que l'any passat, segons han avançat Catalá, i uns 40 de la Guàrdia Civil de Trànsit, que estaran en els accessos a la ciutat.

Catalá ha destacat que este dispositiu “sempre ha funcionat molt bé i la coordinació ha sigut absoluta”, una circumstància que es repeteix enguany. L’alcaldessa valenciana ha fet una crida “a la cordialitat”. En este sentit, afirmava que es tracta "d’un dia de festa que ens uneix a tots" i ha advocat perquè es desenvolupe "amb absoluta normalitat", ja que eixe dia hi ha moltes coses en marxa, com ara diferents manifestacions o la Desfilada dels Moros i Cristians.

"Seria interessant que tothom entenguera que el Nou d'Octubre és el nostre dia i seria desitjable en què es desenvolupe amb absoluta cordialitat i normalitat i evitant qualsevol tipus d'incident que poden alterar la normalitat", ha dit.

Per la seua banda, la delegada del govern, ha destacat el gran dispositiu posat en marxa, amb més de 1.500 agents de Policia Nacional que treballaran en doble torn i que començaran el 8 d'octubre, jornada en què ja hi ha previstes una mascletà i un castell de focs artificials.

També et pot interessar

stats