Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

Imatges manipulades, mitges veritats o mentides impactants: les fake news es fan virals en l'estrena de la vacunació infantil

L'expert en desinformació Marc Amorós recomana desconfiar de la informació impactant que pot semblar un bon consell però és falsa

Imatge manipulada d'un cartell que anuncia un punt de vacunació / À Punt Notícies

El primer dia de la vacunació infantil tornen a fer-se virals notícies falses que alarmen les famílies sobre suposats efectes negatius de la vacuna contra la covid. Cartells amb imatges manipulades, mitges veritats i mentides impactants són elements de les notícies falses, que s'escampen ràpidament.

Marc Amorós, periodista expert en desinformació, afirma en declaracions a À Punt NTC que les xarxes socials faciliten la propagació ràpida i quasi sense filtres de les fake news que moltes vegades "es camuflen com a notícies bonistes que el que volen es donar-te consells, però la informació que et donen és falsa".

Les informacions falses són perilloses perquè contribueixen a construir opinions basades en mentides. Amorós recorda que cal "desconfiar de tota aquella informació que apel·le molt directament a sentiments molt primaris, com són la por, la inseguretat... Les notícies falses busquen activar aquestes palanques emocionals".

També et pot interessar