Imputen al presumpte piròman del Saler dos dels onze incendis que se li atribuïen

Es tractaria dels focs ocorreguts el 21 d'octubre de 2023 i el 14 de gener de 2024

El presumpte piròman del Saler, a la seua eixida dels jutjats de València
El presumpte piròman del Saler, a l'eixida dels jutjats de València

Un jutjat de València ha demanat a les parts que es pronuncien sobre l'obertura de judici oral a l'home detingut com a suposat autor de diversos incendis al Saler per dos dels onze focus que se li atribuïen, ocorreguts en la zona entre agost de 2023 i febrer de 2024.

Segons la resolució del jutjat d'instrucció número 7 de València, al qual ha tingut accés EFE, "cal, a nivell incendiari, atribuir" a l'investigat els incendis ocorreguts el 21 d'octubre de 2023 i el 14 de gener de 2024 "en existir testimonis directes de la seua proximitat al lloc dels fets". A més, el jutjat procedeix al sobreseïment provisional respecte a la resta dels incendis en considerar "insuficient per a acreditar la seua autoria, la localització pròxima dels incendis o el fet que l'investigat caminava per una via per la qual necessàriament havia de circular per a accedir al seu domicili després del treball".

Igualment, segons la resolució, resulta "insuficient prova la possessió d'una certa quantitat d'encenedors en el seu domicili o l'adquisició de parafina per a una estufa i menys encara, la ubicació o proximitat d'aquells, amb la qual cosa, per igual raó, caldria atribuir-li els haguts en els cinc anys anteriors, que no és el cas".

Per l'incendi del 23 d'octubre, l'Ajuntament reclama 543,79 euros en concepte de despeses per intervenció dels bombers i la Generalitat 8.161,51 euros. Per l'incendi del 14 de gener, que va afectar 1,59 hectàrees, l'Ajuntament reclama per igual concepte 19.999,12 euros i 1.745,28 la Generalitat, valorat el mal ambiental en 15.980,26 euros.

El pronunciament disposa traslladar al Ministeri Fiscal i parts acusadores personades perquè en el terme de deu dies sol·liciten l'obertura de judici oral formulant el seu escrit d'acusació o sobreseïment, o excepcionalment, a pràctica de diligències complementàries. La resolució no és ferma i contra ella cap recurs de reforma.

També et pot interessar

stats