Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Així està la incidència en alguns dels municipis més turístics

Molts dels municipis costaners de la província de València presenten incidències elevades

Un grup de turistes en bicicleta i mascareta pel centre de la ciutat de València / Ana Escobar (Efe)

El sector turístic de la Comunitat Valenciana vigila de prop l'alta incidència acumulada al territori valencià, que ha provocat que el Consell faça un pas arrere en la desescalada fins a un escenari similar al de maig d'aquest any: A partir d'aquest dissabte, torna el tancament de l’oci nocturn, l’avançament del tancament de la restauració i la reducció de l’aforament dels espectacles massius, entre altres.

A més, està pendent la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que avale poder aplicar el toc de queda en els 40 municipis on l’incidència acumulada és més elevada, entre els quals estan algunes de les destinacions que més afluència de turistes reben durant l’estiu, com València (601) o Benicàssim (914).

El municipis costaners que es podrien veure afectats per un toc de queda estan principalment a la província de València i són, a banda de a la capital: Miramar (1.456), Alboraia (691), Piles (437), Gandia (383), Meliana (346), Sagunt (323), Puçol (319), Daimús (281), Oliva (250).

Altres destinacions turístiques importants han vist augmentar la incidència, com Xàbia, amb 260; Cullera, amb una IA de 230, Altea, amb 208 i Benidorm, amb 150. A la província de Castelló, Montanejos té una IA de 1.063, Morella ha arribat a 496, Peníscola a 273 i Orpesa a 235.

El sud del territori presenta una incidència millor, amb municipi com Torrevella (35), Oriola (41), Sant Joan d'Alacant (102), la Vila Joiosa (125) i Alacant (132).

Segons les dades del l'Institut Nacional d'Estadística (INE), enguany per ara la Comunitat ha rebut només 338.402 turistes. En acabar 2020, havia rebut almenys 2,5 milions de turistes, perdent més del 73% del turisme que hi havia abans de la pandèmia, amb quasi 10 milions de turistes. Aquesta setmana, països com França i Alemanya han afegit Espanya a la llista de regions de risc. Un dels criteris clau perquè Alemanya considere zona de risc una regió és que la incidència acumulada en set dies supere els cinquanta casos per cada 100.000 habitants.

L’alta incidència de Covid-19 entre les persones joves, el col·lectiu que encara queda per vacunar, ha fet que en poques setmanes la Comunitat Valenciana passe de ser la més baixa d'Espanya a estar en risc extrem. El repunt en el ritme de contagis al territori valencià ha situat la incidència en 262,98 casos, és a dir, en risc extrem per coronavirus, segons les dades d'aquest dijous del Ministeri de Sanitat. Són 23 punts més que dimecres.

També et pot interessar